Посіпаку окупантів з вибухівкою затримали на Харківщині

Чоловіка заарештували.

Колаборант переконував людей у тому, що загарбники не обстрілюють населені пункти та їхніх мешканців.

В одному з населених пунктів Харківщини місцевий житель публічно схвалював проведення «спеціальної воєнної операції Росії» та заперечував збройну агресію Росії проти України. Про це повідомили у Державній прикордонній службі. 

«Підозрюваний неодноразово закликав жителів населеного пункту до співпраці з Росією, збройними формуваннями та окупаційною адміністрацією загарбників. Крім того, чоловік переконував місцевих у тому, що російські військовослужбовці не обстрілюють населені пункти та мирне населення на Харківщині», — розповіли прикордонники.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Поліцайка зі звільненого селища Харківщини ховалася по підвалах

За даним фактом українські правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 111-2 Кримінального кодексу України (пособництво державі-агресору). Наразі чоловікові повідомили про підозру та взяли під арешт.

Вдома у підозрюваного провели обшук. Звідти забрали: дві ручних гранати із запалами до них, три гранати Ф-1 без запалів та саморобний вибуховий пристрій (два тротилові шашки по 400 грамів із запалом до Ф-1 та інженерним дротом для облаштування розтяжки).

Фото: ДПСУ

 

Джерело

Новости Украины