Послуги лікаря-травматолога та захворювання, які потребують його втручання

Нехтування травмами та пошкодження, отриманими в побутових умовах або їх самолікування в окремих випадках окрім болю та дискомфорту може призводити до більш серйозних проблем, які потребуватимуть кваліфікованої медичної допомоги. З візитами до поліклініки не варто затягувати у випадку забої та кінцівок, появи ниючої та нестихаючої болі в хребті, попереку чи в окремих суглобах. Крім того, послуги, які надає травматологія в Дніпрі, можуть знадобитися у випадку безпричинного погіршення та повної або часткової втрати рухливості у нижніх кінцівках чи в плечових суглобах або внаслідок розтягнення зв’язок, вивиху чи набряку коліна.

З якими хворобами чи симптомами потрібно звертатися до травматолога

Тільки своєчасне звернення за допомогою до лікаря-травматолога дозволить пацієнту уникнути неприємних наслідків та ускладнень, пов’язаних з хворобою та можливим руйнуванням суглобів. Професійна сфера діяльності травматолога поширюється на всі види травм та захворювань, пов’язаних з опорно-руховим апаратом, включно з скелетною частиною, м’язовою, зв’язковою та суглобовою системами, а також пов’язаними з ними судинами та нервами. Кваліфікований лікар-травматолог володіє досконалими знаннями з анатомії людини та фізіології руху, з біомеханіки та патофізіології. 

Послуги лікарів-травматологів клініки Garvis затребувані у випадку:

  • переломів кісток та вивихів колінних суглобів, порушень рухливості суглобів та нижніх кінцівок;
  • розтягненні зв’язок у гомілковостопному суглобі та появі нестихаючої болі в області хребта, в окремих ділянках суглобів, в м’язовій тканині чи в сухожиллях;
  • всіх хребтових патологій, включно з дегенеративними змінами в області хребта, дископатією, грижею міжхребцевих дисків чи стенозом поперекового відділу хребта.

Послуги травматолога дозволяють вилікувати дефекти постави, включно з лордозом та сколіозом, кіфозом та плоскостопістю. Важливо: своєчасне звернення до лікаря допоможе уникнути неприємних наслідків та пришвидшить час повного одужування.

Як відбувається процедура прийому лікарем-травматологом

Кожен лікар починає прийом пацієнта з його детального опитування задля вияснення причин, які спонукали відвідувача звернутися за кваліфікованою медичною допомогою. Вислухавши скарги пацієнта на певні больові відчуття лікар проводить детальний огляд проблемних ділянок тіла та визначає функціональність певних суглобів чи опорно-рухового апарату в цілому зважаючи на поставу пацієнта та стан кісткової тканини. 

За потреби отримання додаткової інформації пацієнта скеровують на здачу додаткових аналізів та проходження певних процедур, включно з рентгенодіагностикою, ультразвуковим дослідженням біохімією, комп’ютерною та магніто-резонансною томографією. За результатами додаткових аналізів та обстеження лікар-травматолог визначає правильний діагноз та призначає певний курс лікування, який в залежності від типу захворювання може бути у вигляді хірургічного втручання або терапевтичним, де для зняття болю призначаються нестероїдні протизапальні препарати та спазмолітики.

Новости Украины