Працівниця податкової служби в Харківській області працює на окупантів

Жінці заочно оголосили підозру.

Жінка стягує з мешканців тимчасово окупованих територій Харківщини податки, які йдуть у Росію.

Слідчі заочно оголосили підозру працівниці податкової служби з міста Ізюм, яка обійняла посаду у так званій «податковій службі Харківської області». Про це повідомили у Харківській обласній прокуратурі.

Як установило слідство, жінка добровільно перейшла на бік окупантів. Вона пройшла так звану співбесіду та атестацію та стала працювати у «податковій службі Харківської області».

«Серед її обов’язків як податківця у псевдооргані — незаконне адміністрування та стягнення на користь російських військ обов’язкових платежів з мешканців тимчасово окупованих територій Харківської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Окупанти на Харківщині обіцяють платити пенсії тим, хто оформить російський паспорт

Крім того, жінка передала російським військовим дані платників податків з Ізюмського району та забезпечила патентування підприємницької діяльності суб‘єктів господарювання.

Підозру жінці сформували за ч. 2 ст. 111 (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.

Як писав UA-NEWS.in.ua, слідчі заочно оголосили підозру колишньому поліцейському із міста Вовчанськ, який співпрацює з окупантами. Він поцупив службову автівку, намалював на ній літеру «Z» та почав працювати «оперуповноваженим».

Джерело

Новости Украины