Правоохоронці діють у співпраці з органами місцевого самоврядування області

Під головуванням очільника Запорізької обласної державної адміністрації Олександра Старуха 31 січня відбулася нарада з керівниками правоохоронних органів, в якій взяли участь також  заступник голови обласної державної адміністрації Руслан Шиханов, керівник апарату обласної державної адміністрації Зінаїда Бойко, голови та представники районних державних адміністрацій.

В роботі наради взяли участь керівники й представники структурних підрозділів облдержадміністрації, Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Головного управління Національної поліції в Запорізької області, Національної гвардії, Державної прикордонної служби. Під час наради опрацьовувалися питання, пов’язані із можливими масовими заворушеннями, що могли б негативно впливати на життєдіяльність області.

Як повідомили учасники наради, правоохоронними органами проводяться відповідні навчання, в яких найближчим часом будуть задіяні і території Запорізької області. Всі можливі сценарії, які можуть загрожувати життєдіяльності області, конкретних населених пунктів, опрацьовуються в надійній співпраці правоохоронців з органами місцевого самоврядування. Усі правоохоронні та силові структури готові до виконання завдань за призначенням, проводять навчання з відпрацювання різних ситуацій.

Голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що на восьмому році війни зовнішні сили можуть використовувати різні сценарії для дестабілізації ситуації в країні. Завдання обласної влади, органів самоврядування на місцях – забезпечити правопорядок. Для цього і опрацьовується взаємодія із керівництвом Державної служби України з надзвичайних ситуацій, Служби безпеки України, Головного управління Національної поліції в Запорізької області, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, плануються і проводяться командні та тактичні навчання.

 

Департамент культури та інформаційної політики

Источник

Новости Украины