Правоохоронці затримали у Києві чоловіка, який принижував загиблих військовослужбовців

Затримання підозрюваного. Національна поліція

"Працівники поліції спільно зі співробітниками СБУ та патрульними поліцейськими затримали зловмисника. Ним виявився 45-річний уродженець Харкова, який останнім часом мешкає у столиці", — йдеться у повідомленні.

Затримання підозрюваного. Олексій Білошицький/Facebook

За ч.2 ст.436-2 Кримінального кодексу України (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників) підозрюваному загрожує до п'яти років ув'язнення.

Джерела у правоохоронних органах повідомили Суспільному, що чоловіка звати Денис Пікулик. За його словами, він займається "просвітницькою діяльністю" серед дітей — у школах та дитбудинках.

Затримання підозрюваного. Фото надане Суспільному джерелами у правоохоронних органах

Раніше повідомлялося, що правоохоронці затримали жінку в одному із закладів харчування поблизу столичного залізничного вокзалу. Вона під час ракетного обстрілу вихваляла дії РФ. Також зверхньо висловлювалася щодо громадян, які прямували до укриття під час повітряної тривоги. Порушницею виявилась уродженка Донеччини 2001 року народження, яка живе у Києві.

Також СБУ викрила у столиці трьох проросійських агітаторів, які публічно виправдовували збройну агресію РФ. Підозру в поширенні пропаганди Кремля оголосили вчительці столичної школи, таксисту і колишньому клірику УПЦ (МП). Усі троє фігурантів — жителі Києва.

Джерело

Новости Украины