Прем’єр Індії скасував щорічну зустріч з Путіним через ядерні погрози Україні – Bloomberg


Прем'єр Індії скасував щорічну зустріч з Путіним через ядерні погрози Україні – Bloomberg

Фото: EPA

Прем’єр-міністр Індії Нарендра Моді відмовився від традиційної щорічної зустрічі з російським диктатором Володимиром Путіним через ядерні погрози Кремля Україні. Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За словами обізнаних джерел, Моді вирішив не проводити щорічний особистий саміт з Путіним після того, як російський диктатор пригрозив застосувати ядерну зброю у війні проти України.

Як зазначається, відносини між Індією та Росією залишаються міцними, але трубити про дружбу на цьому етапі може бути невигідно для Моді, сказав високопосадовець, який попросив не називати його імені через делікатність питання.

Це буде вдруге з 2000 року, коли лідери Індії та Росії не проведуть щорічну особисту зустріч. Традицію встановили з того часу, коли відносини між країнами були зведені в ранг стратегічного партнерства.

Саміт, який зазвичай проводять у грудні, був скасований лише один раз – у 2020 році, у розпал пандемії.

Скасування саміту підтвердив речник Путіна Дмитро Пєсков.

Повідомляється, що рішення Індії про скасування зустрічі в грудні стало очевидним на регіональному саміті, що відбувся у вересні в Узбекистані, коли Моді закликав Путіна прагнути миру в Україні, сказав російський чиновник.

  • Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю індійському виданню заявив, що Індія має можливість купувати дешеву нафту в Росії через те, що росіяни напали на Україну та змушені знижувати ціни на свою сировину. Фактично, Індія отримує вигоду внаслідок страждань українців і вона має подумати про збільшення допомоги Україні.

Читайте також: В Індії натякають Путіну, що досить воювати: Наша епоха не має бути епохою воєн

Джерело

Новости Украины