Президент Аргентини заявив про «глобальне рішення» щодо війни РФ проти України і захотів за стіл переговорів

Президент Аргентини Альберто Фернандес заявив, що нібито хоче сприяти тому, щоб Україна та країна-агресор Росія, яка розпочала криваву загарбницьку війну, сіли на стіл переговорів. Він сказав, що обіцяє «сприяти діалогу» Москви та Києва.

Відео дня

Такі слова політика прозвучали на пресконференції за підсумками його робочої поїздки до Франції в неділю, 13 листопада, повідомляє видання Buenos Aires Times. Фернандес заявив, що використає для цього свої контакти з іншими лідерами G20 на саміті Індонезії.

«Ми домовилися з Макроном (президент Франції Еммануель Макрон. – Ред.), щоб поговорити з іншими лідерами G20, щоб побачити, чи можемо ми зробити якісь конкретніші дії на користь створення столу, який відновлює діалог і який починається з припинення вогню «, – сказав він.

Політик сказав, що «діалог» мають вести Росія та Україна, але «рішення має бути глобальним і поза логікою блоків», а також додав, що хоче брати участь у переговорах.

«Я хочу, щоб Аргентина сиділа за столом переговорів, тому що я хочу знайти рішення», – додав він.

Як пише видання, Фернандес засудив «непристойність» конфлікту, попередив про небезпеку ядерних атак і зазначив, що війна має серйозні наслідки для решти світу, особливо для країн, що розвиваються.

Раніше Макрон заявив, що Україна та країна-агресор Росія мають сісти за стіл переговорів, але лише тоді, коли цього захоче Київ. Саме наша країна, на його думку, має обирати, коли та за яких умов дати росіянам шанс на діалог.

Як повідомляв OBOZREVATEL, президент Володимир Зеленський заявив, що Україна вестиме переговори з Росією лише тоді, коли агресор виконає низку умов. Політик назвав п’ять вимог нашої держави до окупантів: відновлення територіальної цілісності, повага до Статуту ООН, відшкодування всіх збитків, завданих війною, покарання кожного військового злочинця та гарантії, що це не повториться.

Тільки перевірена інформація у нас у Telegram-каналі Obozrevatel та у Viber. Не ведіться на фейки!

Джерело

Новости Украины