Прифронтові регіони зможуть отримувати ліки поштою

Прифронтові регіони зможуть отримувати ліки поштою

Фото: pixabay.com

У деяких прикордонних районах Сумщини та Донецької області стартував пілотний проект з доставки ліків поштою. Про це повідомила прес-служба Міністерства охорони здоров’я та здоров’я.

— В українських селах та прикордонних районах Сумщини відсутній доступ до аптечних пунктів. Мешканці матимуть змогу замовляти ліки через контакт-центр Укрпошти для доставки. Проект розпочинається з Донецької області та деяких прикордонних районів Сумщини, а потім розширюватиметься. Це також дозволить отримувати ліки за програмою «Доступні ліки» безкоштовно або з частковою оплатою, що допоможе пацієнтам заощаджувати гроші, — йдеться у повідомленні.

Після успішного старту проекту в Донецькій області, до нього будуть приєднані прифронтові регіони Харківщини, Херсонщини, Миколаївщини, Запоріжжя тощо, а надалі всі населені пункти України. Наразі доступно близько 10 тис. лікарських засобів без рецепта.

13 лютого стало відомо, що лікарі виписали 142,4 тис. електронних рецептів на препарати від психічних та неврологічних захворювань. Київ, Дніпропетровська, Львівська, Хмельницька та Житомирська області лідирують за кількістю Е-рецептів. Програма «Доступні ліки» пропонує 65 препаратів, у тому числі 23 доступні безкоштовно. Журналісти Коротко про писали про те, що потрібно знати, обираючи ліки.
Джерело

Новости Украины