Припинення підтримки України зумовить збільшення війн — Бербок

Міністерка закордонних справ ФРН Анналена Бербок. AP

Припинення підтримки самозахисту України у війні проти Росії зумовить збільшення кількості війн, можливо й в інших країнах.

Про це заявила міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час виступу на Генасамблеї ООН у Нью-Йорку, передає Укрінформ.

"Поки Путін не хоче сідати за стіл переговорів, припинення підтримки нами самозахисту України означатиме позбавлення безпеки українських лікарень та дітей. Це зумовить збільшення кількості війн, а не зменшення. Можливо також і в інших країнах", — сказала вона.

Міністерка наголосила, що в червні після запрошення Росії на міжнародний саміт миру, "Путін надіслав свою відповідь, розбомбивши дитячий госпіталь".

За словами Бербок, останнім часом Росія неодноразово "гралася із непорушністю кордонів держав Балтії та Польщі".

"Тому я прошу вас допомогти закликати Путіна припинити свої напади й сісти за стіл переговорів. Не лише заради нашої безпеки, а й у ваших інтересах. Якщо постійному члену Радбезу ООН дозволено завойовувати й знищувати його меншого сусіда, то удару зазнає сама суть Статуту ООН", — наголосила глава МЗС Німеччини.

У Нью-Йорку продовжує роботу 79 сесія Генеральної Асамблеї ООН.

24 вересня Зеленський виступив на засіданні Радбезу ООН, під час якого заявив, що Росія хоче атакувати три українські атомні електростанції та Київ має відповідні докази. Проте, які саме АЕС, президент не уточнив.

Новости Украины