Приватні інвестори готові вкласти в розвиток Оболоні 20 млн грн

Будівельні компанії міста запропонували Оболонської РДА підписати Меморандум щодо розвитку інфраструктури району, що в перспективі надасть безліч переваг: благоустрій парків і скверів, створення нових місць для відпочинку і занять спортом. Група інвесторів в особі представника Олександра Антонова — директора ТОВ МЖК «Оболонь» — бере на себе відповідальність вкласти 20 млн грн в благоустрій району.

Гроші планують спрямувати на роботи з облаштування озера Біле, точніше — прилеглої території. Аналогічний благоустрій вже було проведено поблизу озера Кирилівське, розташованого поблизу станції метро «Оболонь». Інвестори хочуть реконструювати дитячі садки і школи, побудувати нові зони відпочинку в парках і скверах. Районна адміністрація всіляко сприяє даної ініціативи і пропонує виконувати роль модератора процесу. В процесі підписання документів взяв участь представник місцевих городян, який озвучив потреби жителів.

Мета спільної роботи з адміністрацією, як йдеться у зверненні, — створення збалансованого житлового простору, куди будуть входити об’єкти рекреаційної та соціальної інфраструктури. У тому числі планується привести в порядок занедбані території і зробити акцент на парках, дитячих садах і школах.

Однак ініціатива не може бути реалізована до тих пір, поки Київрада не погодить детальний план територій (ДПТ) в межах двох проспектів — Оболонського і Героїв Сталінграда — і вулиць маршала Малиновського, Північній і Прирічній. Поки цього зроблено не було, що на руку недобросовісним забудовникам, які в цей час будують, що хочуть і де хочуть.

Олександр Антонов зазначає, що швидке затвердження ДПТ дозволить почати реалізацію проекту найближчим часом. Це дозволить уникнути незаконних забудов, а також сприятиме благоустрою району у відповідності з усіма нормами містобудування, а головне — потребами жителів.

Оболонь, як один з улюблених районів киян, потребує постійного розвитку. Сюди приїжджають туристи, проводять час городяни. Як приклад благоустрою території можна привести парк Наталка: свіже повітря, не зіпсоване численними кафе і ресторанами, упорядковані прогулянкові зони з альтанками, лавочками, доріжками, спортивними майданчиками, висадженими деревами та чагарниками. Важливо створити подібну атмосферу в усьому районі, щоб залучити ще більший потік гостей міста і подарувати киянам гідні місця для відпочинку.

Новости Украины