Про перевірки внутрішніх переселенців повідомлятимуть заздалегідь

 

Масових перевірок місця проживання внутрішньо переміщених осіб не буде. Перевірки здійснюватимуть у виключних випадках і про це повідомлятимуть телефоном. Про це заявила очільниця Мінреінтеграції Ірина Верещук.

За її словами, наразі масові перевірки не на часі і можуть породити дискримінаційну практику вибіркових перевірок.

«Як держава ми зобов’язані проконтролювати цільове використання коштів. Але не можемо допустити, щоб люди, які гостро потребують грошової допомоги, перебували під перевірками чи помилково цієї допомоги позбулися. Зараз, коли постійно лунають повітряні тривоги, проблеми з електрикою та зв’язком, люди не мусять стояти в черзі в органах соцзахисту, щоб підтвердити актуальність вказаного місця проживання. Маємо чітко визначити підстави, за яких допускається проведення перевірок», — наголосила вона.

У результаті було вирішено здійснювати перевірки місць проживання ВПО виключно у випадках звернення правоохоронних органів до органів соцзахисту населення при наявності підозри неправомірного отримання допомоги. При цьому внутрішніх переселенців обов’язково повідомлятимуть про це телефонним дзвінком.

В усіх інших випадках проведення вибіркових перевірок не допускається.

У разі порушень прав внутрішньо переміщені особи можуть залишити скаргу за номером: +38 (066) 813-62-39.

Джерело: social.com.ua.

Джерело

Новости Украины