Продовжує фінансувати бюджет рф: Yves Rocher внесли до переліку міжнародних спонсорів війни

КИЇВ. 17 березня. УНН. Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло французьку косметичну корпорацію Yves Rocher (Ів Роше) до переліку міжнародних спонсорів війни. Підставлю стало те, що компанія є однією з найвідоміших західних компаній, яка відмовилася бойкотувати росію та припинити свою діяльність в рф після повномасштабного вторгнення росії в Україну, передає УНН із посиланням на НАПК.

Деталі

Як повідомили у НАЗК, Марка Yves Rocher наразі присутня на 5 континентах, у 80 країнах світу і налічує близько 4000 торговельних точок.

До російського бюджету у 2022 році російський філіал компанії “Ив Роше Восток” заплатила податків на суму близько 6 млн дол. США, тим самим профінансувавши вбивства українців руками окупантів.

«Жодних заяв від Yves Rocher про скорочення своєї діяльності у росії після початку активної фази агресії та після усіх військових злочинів держави-терориста не було.

Отже, продовження діяльності російського філіалу компанії “Ив Роше Восток” означає підтримку та спонсорування тероризму», — додали у НАЗК.

Додамо

В Агентстві нагадали, що внесення до переліку міжнародних спонсорів війни є потужним репутаційним інструментом.

Усі включені до переліку міжнародних спонсорів війни компанії вносяться до бази даних World-Check — бази даних осіб і організацій із підвищеним ризиком, яка використовується в усьому світі для виявлення та управління фінансовими, регуляторними та репутаційними ризиками.

Внесення до цієї бази вже допомагає захищати фінансовий сектор від спонсорів російської війни, оскільки усі світові компанії бачать, що такими компаніями співпрацювати небезпечно та ризиковано.

Роль НАЗК у санкційній політиці визначена в Дорожній карті індивідуальних санкцій, розробленій Стенфордською міжнародною робочою групою з російських санкцій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Відкрито підтримує війну проти України: НАЗК запустило санкційний процес проти російської Gavary Group

Нагадаємо

До списку міжнародних спонсорів війни НАЗК вже включило компанії Procter&Gamble, OpenWay Group, Danieli, TMS Tankers Ltd., Minerva Marine Inc., Thenamaris Ships Management, Delta Tankers Ltd., Dynacom Tankers Management Ltd., Leroy Merlin, ComNav Technology, Mondi Group/Mondi PLC, eKassir, Liberian International Ship & Corporate Registry та Bonduelle. Днями сюди ж додали французьку корпорацію Auchan Holding та німецьку Metro Cash & Carry.

Джерело: УНН

Новости Украины