Проєкт «Полтава пам’ятає героїв»: коли розпочнеться монтаж портретів полеглих захисників

За інформацією: Суспільне Полтава.

Макети портретів захисників. Фото: Суспільне Полтава

26 вересня завершився аукціон щодо капітального ремонту на Каштановій алеї, де планують розмістити конструкції з портретами полеглих героїв. Про це стало відомо із порталу "Прозоро".

Хто буде проводити монтаж конструкцій на Каштановій алеї

Згідно з даними з "Прозоро", компанія ТОВ "Вектор Буд Монтаж" із міста Вишгород Київської області запропонувала найнижчу ціну за виконання робіт — майже 2 мільйони гривень. Ця компанія перемагає вдруге. Місяць тому вона теж запропонувала найнижчу ціну, але у Полтавській міськраді цю пропозицію відхилили. І переможцем тендеру оголосили місцеву компанію "Весттеплотех", яка аналогічні роботи обіцяла виконати за 2,5 мільйона гривень.

Алею Героїв у Полтаві облаштують на бульварі «Каштанова Алея». Суспільне Полтава

Юристка управління ЖКГ Тетяна Дубина відмовила компанії "Вектор Буд Монтаж", посилаючись на невідповідність у технічній специфікації.

Компанія з Вишгорода подала скаргу в Антимонопольний комітет, і тендер переоголосили знову. Нині ТОВ "Вектор Буд Монтаж" очікує на повторний розгляд своєї заявки у міськраді. У разі успішного розгляду, роботи планують почати вже цієї осені.

Якою буде алея героїв у Полтаві

24 вересня 2024 року департамент культури Полтавської міськради додатково оголосив тендер на 25 конструкцій-стендів з двосторонньою підсвіткою, на яких розмістять 50 портретів полеглих воїнів. Орієнтовна вартість – понад 600 тисяч гривень. Це вже четвертий тендер на закупівлю таких конструкцій.

Конструкції для монтажу вже виготовлені. Суспільне Полтава

Загалом нині вже виготовили 180 таких конструкцій, 150 з яких перебувають на збереженні у КП "Листопад". Ще 30 підрядник має доставити на початку жовтня. Середня ціна закупівлі таких конструкцій – близько 25 тисяч гривень.

Ці конструкції планують встановити у рамках проєкту "Полтава пам’ятає Героїв" на Каштановій алеї. Їх буде розміщено у хронологічному порядку від дати загибелі захисника, починаючи з 2014 року.

Облаштування такої алеї планувалось ще 2023-го року. Нині планують завершити роботи до 31 грудня 2025 року.

Що відомо про проєкт "Полтава пам’ятає Героїв"

Вшанувати полеглих під час російсько-української війни бійців, які проживали у Полтавській громаді, планують на Каштановій Алеї в обласному центрі. Цей проєкт назвали "Полтава пам'ятає Героїв". На одному стенді буде інформація про двох полеглих. Їх виготовлять із антивандального матеріалу.

Уздовж алеї зможуть розмістити щити із фотографіями майже 800 полеглих. Відстань між стендами у середньому становитиме 3 метри. За необхідності їх можуть ставити ближче, адже розглядають варіант, що конструкції встановлять на залізобетонних плитах, які можна переміщувати.

Читати ще

Читати ще У Полтаві влаштували фізкультурно-оздоровчий захід, присвячений загиблим захисникам України

Читати ще На Полтавщині підлітка госпіталізували до реанімації через падіння дерева

Новости Украины