Пропаганда працює: продюсер українського фільму на «Оскарі» прокоментував перемогу «Навального»

Пропаганда работает: продюсер украинского фильма на "Оскаре" прокомментировал победу "Навального"

У ніч із 12 на 13 березня у Лос-Анджелесі відбулася ювілейна 95-та церемонія вручення нагород премії "Оскар", на якій оголосили переможців численних номінацій. Зокрема, у категорії "Найкращий документальний фільм" перемогла стрічка "Навальний" канадського режисера Деніела Роера.

Таке рішення викликало обурення серед українців, адже члени Американської кіноакадемії вирішили не лише віддати перше місце цій стрічці, але й під час заходу надали слово дружині російського політика Юлії, у той час як Володимиру Зеленському у онлайн-промові було відмовлено.

Перемогу "Навального" та в цілому враження від цьогорічної премії у Facebook прокоментував Азад Сафаров — продюсер документальної стрічки "Будинок зі скалок", яка теж боролася за перемогу у номінації "Найкращий документальний фільм". У своєму пості чоловік зазначив, що у ситуації, що склалася, легко можна відслідкувати, як працює російська пропаганда.

"Друзі, мені дуже шкода, що ми не змогли принести "Оскар" Україні. Ми дуже хотіли подарувати маленьку радість українцям в ці важкі часи. Ми дуже вірили в це і боролись до останнього Ми мали виграти не тому, що ми з України, а тому що фільм глибокий, цінний і талановито знятий данським режисером Сімоном Леренгом Вілмонтом і зроблений крутою командою. Але сьогоднішній вечір ще раз довів, що російська пропаганда дуже добре діє і вміє розкручувати псевдо героїв там, де героїв нема. А значить, у нас ще багато роботи", — йдеться в дописі Сафарова.

Пропаганда працює: продюсер українського фільму на

"Ми українці, ми не скаржимось. Ми боремось. Переконуємо, доносимо, доводимо інформацію знову і знову поки нас не почують. Навіть якщо почути мають в Голівуді, — продовжив висловлюватися він. — За останні 10 днів тут в США ми всюди, де могли говорили про російські злочини, про російську війну проти України, і про російські фейки".

Продюсер зазначив, що головною метою творців фільму було привернути увагу до війни в Україні, і цієї мети певною мірою вдалося досягнути:

"Дві чудові наші героїні з тимчасово окупованого росією Лисичанську усюди були з нами. Дякую вам, Маргарито Миколаївно і Ольго Вікторівно! Нас усюди вітали, підтримували, обіймали і розпитували все про все про Україну. Американці дійсно дуже і дуже переживають за Україну. Ми українці, ми не ображаємось. Ми боремось. Ми, як і багато крутих українських режисерів і продюсерів, робитимемо все, щоб в Україні було не лише "Оскар", а і багато інших нагород. Ми українці, ми не здаємось. Ми боремось далі".

Пропаганда працює: продюсер українського фільму на

https://apostrophe.ua/ua/article/lime/learn/2023-03-13/propaganda-rabotaet-prodyuser-ukrainskogo-filma-na-oskare-prokommentiroval-pobedu-navalnogo/50964

 

Джерело

Новости Украины