Пропозиції на підписання договорів з НСЗУ на 2023 рік подали 74 медичні заклади Запорізької області

Прийом пропозицій від медичних закладів на підписання договорів на 2023 рік за спрощеною процедурою заврешено.

За даними НСЗУ, свої пропозиції подали 1890 медичних закладів. Загалом НСЗУ отримала 11421 пропозицій. З них 9327 уже підтверджені та очікують на проєкт договору.

Найбільше медзакладів подали свої пропозиції з таких областей:

— Харківська — 147

— Дніпропетровська — 146

— Вінницька — 105

Пропозиції подавали медзаклади з усіх областей України, в тому числі з  регіонів, які межують з зонами бойових дій. У тому числі 74 заклади із Запорізької області, 69 з Миколаївської області, та 36 з Херсонської.

У цьому році процес контрактування спростили. Спеціалізовані медзаклади не подавали додаткових документів, якщо планували укласти договори за тими самими напрямами, що і у 2022 році.

Як зазначають у НСЗУ, спрощена форма контрактування дозволяє пришвидшити процес укладення договорів. Адже доступ пацієнтів до безоплатних медичних послуг є пріоритетом, особливо у час надзвичайних ситуацій. Кожен громадянин і громадянка має отримати необхідну медичну допомогу у закладі, а НСЗУ заплатить за це лікарні з бюджетних коштів.

Медзаклади, які планують розширити напрями медичних послуг у 2023 році та у яких відбулися зміни в документах чи місцях надання послуг, подаватимуть пропозиції за повною процедурою у січні.

 

Джерело: прес-служба НСЗУ

Відділ комунікацій Запорізької обласної ради

 

Источник

Новости Украины