Прославляв російських окупантів: на Хмельниччині викрили ще одного шанувальника «руского міра»

За інформацією: Суспільне Хмельницький.

Фото: управління СБУ в Хмельницькій області.

У Хмельницькому СБУ викрила чергового "глашатая руZZкого міра", який виправдовув збройну агресію Російської Федерації проти України та проводив агітацію в інтернеті.

Ним виявився місцевий мешканець, який до початку війни часто бував у Росії, повідомляє управління Служби безпеки України в Хмельницькій області.

"За даними слідства, хмельничанин активно поширював у забороненій соціальній мережі антиукраїнські повідомлення та заклики до підтримки збройних формувань Росії. На власній сторінці у соцмережі підозрюваний возвеличував Путіна та збройні сили країни-агресора, підтримував рішення кремлівського режиму та дії окупантів.

Він заперечував факт того, що російські військовослужбовці скоюють військові злочини щодо цивільного населення. Чоловік захоплювався вагнерівцями і прославляв "боевой путь, пройденний музикантами одного известного "оркестра", запевняв, що дії російських загарбників спрямовані лише на звільнення населення і "росия здесь навсегда", — йдеться у повідомленні управління СБУ в Хмельницькій області.

За інформацією відомства, зловмиснику повідомлено про підозру в колабораційній діяльності та виправданні, запереченні збройної агресії РФ проти України (ч. 1 ст. 111-1, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

Заходи з викриття колаборанта проводились управлінням СБУ у Хмельницькій області за процесуального керівництва обласної прокуратури.

Новости Украины