Протягом минулої доби відбулося 149 бойових зіткнень, агресор тричі спробував наблизитися до Часового Яру, – Генштаб


Фото: Фейсбук / Генштаб ЗСУ

Протягом минулої доби відбулося 149 бойових зіткнень, повідомляє Генштаб ЗСУ про оперативну ситуацію станом на 11:00. 

Загалом, за добу, що минула ворог завдав по позиціях наших військ та населених пунктах 1 ракетний удар, із застосуванням 9 ракет, 45 авіаційних ударів (зокрема, із застосуванням 70 КАБів), здійснив понад 3000 обстрілів, в тому числі 99 із застосуванням реактивних систем залпового вогню. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. 

Руйнувань та пошкоджень зазнали багатоповерхові та приватні будинки, а також інші об’єкти інфраструктури.

За добу, що минула Повітряні сили та ракетні війська і артилерія Сил оборони України уразили 12 районів зосередження особового складу та ОВТ, три артсистеми та чотири засоби ППО.

Загалом, минулої доби загальні втрати російських загарбників склали 1060 осіб. Також ворог втратив 14 танків, 35 бойових броньованих машин, 54 артилерійських системи, одну РСЗВ, два засоби ППО, 47 автомобілів та 10 одиниць спеціальної техніки.

Від початку цієї доби вже відбулося 47 бойових зіткнень. Противник здійснив два ракетні удари чотирма ракетами, п’ять авіаційних ударів із застосуванням дев’яти КАБів, понад 400 разів обстріляли позиції наших військ та населені пункти. 21 раз атакував дронами-камікадзе.

На Харківському напрямку ворог активних дій не проводив. Менше з тим за минулу добу в цьому районі ворог втратив 88 окупантів загиблими та пораненими. Крім того знищено бойову броньовану машину, дві артсистеми та п’ять автомобілів. Уражено 13 укриттів живої сили та два місця зберігання боєприпасів.

На Куп’янському напрямку від початку доби відбулося вже три бойові зіткнення в районах Степової, Новоселівки, Піщаного і Стельмахівки. Одне боєзіткнення триває.

За минулу добу ворог втратив на Куп’янському напрямку до 90 осіб. Знищено танк, бойову броньовану машину та автомобіль. 

Наразі на Лиманському напрямку наші захисники відбивають три атаки окупантів поблизу Греківки та Невського. Ситуація контрольована.

На Сіверському напрямку за сьогодні ворог вже сім разів намагався атакувати наші позиції поблизу Верхньокам’янського, Спірного, Виїмки та Роздолівки. П’ять боєзіткнень тривають.

Від початку доби агресор здійснив три спроби наблизитися до наших позицій поблизу Часового Яру та Кліщіївки. Бої тривають, ситуація контрольована. 

24-ту бригаду імені короля Данила передислокували до Часового Яру

На Торецькому напрямку ворог намагається прориватися в районі Торецька. Атака триває. 

На Покровському напрямку українські захисники вживають заходів щодо недопущення просування російських військ в глибину нашої території.  Від початку доби вже відбулось 21 бойове зіткнення неподалік Новоолександрівки, Воздвиженки, Сокола та Новоселівки Першої. Шість спроб ворога покращити власне становище вже зазнали невдачі, 15 – тривають.

На Покровському напрямку, за уточненою інформацією,  за минулу добу ворог зазнав втрат: 302 окупантів вбитими та пораненими, знищено три бойові броньовані машини, одну гармату та два автомобіля.  

На Курахівському напрямку Сили оборони відбивають дві атаки ворога в районі Парасковіївки. Ситуація під контролем українських захисників.

Активізувався ворог на Новопавлівському напрямку. Тривають бої в районах Водяного та Урожайного. За сьогодні вже відбито одну штурмову дію поблизу Урожайного. Втрат позицій та територій недопущено.

На Оріхівському напрямку російський агресор двічі намагався вибити наших захисників з позицій в районі Малої Токмачки. Одну атаку успішно відбито, іще один бій триває.

На решті напрямках активних наступальних дій окупанти не проводили.

Сили оборони України вживають усіх необхідних заходів для стримування наступу противника та виснаження його бойового потенціалу.

Новости Украины