Провалля на чернігівському Валу: чи є шляхи вирішення проблеми?

Питання щодо підземного тиру, провалений дах якого всі відвідувачі чернігівського Валу бачать біля дитячої спортшколи (КНП «Центр спортивної боротьби» розглядалося на засіданні сесії міської ради.

Про це повідомила прес-служба установи на її сайті.

Депутатський запит вніс Андрій Дериземля. Він зауважив, що підземний тир є приватною власністю. Однак знаходиться у занедбаному аварійному стані, багато років не використовується за призначенням і власник не переймається його утриманням. Наразі покрівля тиру обвалилася і біля входу до дитячого спортивного об’єкту – провалля.Там травмуються діти, а крім того, від сусідства з відкритою ямою руйнується міське спортивне приміщення.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко доручив юридичному відділу міської ради, КП «Муніципальна варта» за участі заступника міського голови Олександра Атрощенка та секретаря міської ради Наталії Хольченкової, а також власника тиру знайти можливий шлях вирішення цього питання.

— Я так розумію, що власник тримається тільки за землю, оскільки майна там вже фактично немає. Будувати там щось, тобто фізично скористатися цим майном у реальному часі та просторі в такому історично важливому місці не можна. Хіба що він там може відновити тир, але якщо порахувати окупність за альтернативними тирами, то це невигідно. На мій погляд, єдиний можливий варіант — щоб міська рада викупила це майно. Я би зводив потихеньку до того, щоб він починав над цим думати, — прокоментував міський голова.

За словами Андрія Дериземлі, така пропозиція вже навіть надходила від власника. Владислав Атрошенко резюмував, що потрібно провести зустріч, почути один одного і якщо є правові механізми і буде згода сторін — то й рухатися в цьому напрямку. Разом з тим, з точки зору подальшого розвитку гроші вкладені у те, щоб викупити територію не окупляться, адже місто теж тоді зможе тільки впорядкувати цю територію, уточнив він.

Источник

Новости Украины