«Провести межу між владою та народом». США не підтримують скасування віз для росіян


"Провести межу між владою та народом". США не підтримують скасування віз для росіян

Паспорт громадянина Росії (фото — duma.gov.ua)

Сполучені Штати не підтримують повної заборони на видачу віз громадянам Росії. Про це заявив у понеділок представник Держдепартаменту, повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«США не хотіли б закривати шляхи притулку та безпеки для російських дисидентів або інших осіб, вразливих до порушень прав людини. Для нас також очевидно, що важливо провести межу між діями російського уряду та його політикою в Україні і народом Росії», – йдеться у заяві.

Представник додав, що США «співпрацювали з союзниками та партнерами, щоб покласти витрати, включно з візовими обмеженнями, для кремлівських чиновників та їхніх помічників».

З 24 лютого 2022 року Сполучені Штати зробили кроки щодо запровадження візових обмежень майже для 5000 осіб у відповідь на вторгнення Росії до України, зазначив чиновник. «Ми продовжимо виявляти причетних до російського вторгнення і закликатимемо до відповідальності за їхню поведінку. Ми використовуємо всі інструменти, щоб притягнути Кремль до відповідальності», – сказав він.

  • 8 серпня Зеленський закликав західні країни закрити в’їзд для всіх росіян. Цю ідею підтримали Латвія, Естонія, Чехія, Фінляндія, Данія. Проти виступили Кіпр та Греція.
  • Верховний представник ЄС із зовнішньої політики Жозеп Боррель виступив за вибірковий підхід до видачі віз до Європейського Союзу громадянам Росії.

Джерело

Новости Украины