Путін дозволив вибори на територіях з воєнним станом: що це означає для України

Путин разрешил выборы на территориях с военным положением: что это значит для Украины

Президент Росії Володимир Путін підписав указ 29 травня, згідно з яким Центральна виборча комісія зможе проводити референдуми та вибори на територіях, де діє воєнний стан.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди.

У попередній версії російського закону референдуми та вибори до органів держвлади та місцевого самоврядування не могли відбуватися на територіях, де діє воєнний стан. Тепер російський Центрвиборчком зможе проводити вибори після консультацій із владою.

Зауважимо, що восени 2022 року Росія оголосила про "воєнний стан" на окупованих територіях Донеччини, Луганщини, Запоріжжя та Херсонщини.

Російська пропаганда також інформує, що Путін підписав закон, що дозволяє встановлювати на окупованих територіях України особливості проведення виборів. Ці нові норми регулюють відносини, пов'язані з проведенням незаконних "виборів" до так званих "органів державної влади та органів місцевого самоврядування" фейкових "ДНР", "ЛНР", Запорізької та Херсонської областей. Повідомляється, що у вересні 2023 року жителі окупованих українських територій вперше начебто "візьмуть участь у єдиному дні голосування".

Новий закон також передбачає можливість створення "виборчих дільниць" за межами окупованих українських територій.

Зауважимо, що в березні 2024 року в Росії заплановані чергові президентські вибори. 

https://tsn.ua/politika/putin-dozvoliv-vibori-na-teritoriyah-z-voyennim-stanom-scho-ce-oznachaye-dlya-ukrayini-2338963.html

 

 

Джерело

Новости Украины