Путін готує новий наступ у війні проти України – генсек НАТО Столтенберг

Генеральний секретар Організації північноатлантичного договору Єнс Столтенберг заявив, що президент Російської Федерації Володимир Путін готує новий наступ у війні проти України.

«Ми не повинні недооцінювати Росію. Путін довів, що він готовий сплачувати високу ціну для цієї несправедливої війни. Він мобілізував понад 200 тис. військових і отримує нове озброєння від інших авторитарних режимів, таких як Іран і Північна Корея. Але найважливіше, що ми не маємо ознак того, що президент Путін змінив свої цілі. Він хоче контролювати Україну та планує новий наступ», — сказав Столтенберг на спільному брифінгу з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом.

Він наголосив, що єдиний шлях до тривалого миру полягає в тому, щоби дати зрозуміти Путіну, що він не виграє на полі бою. «Тому ми повинні надати важчі і більш сучасні системи, аби українська армія була здатна витіснити російські сили не лише для того, аби вижити, але щоб перемогти, повернути назад українську територію та перемогти як незалежна і суверенна держава в Європі», — додав Столтенберг. Також він підкреслив, що передача сучасного озброєння для України має відбуватися швидше.

Новости Украины