Путін та Лукашенко лякають поляків Вагнером. ГУР: Армія Польщі тільки б зраділа такому


Путін та Лукашенко лякають поляків Вагнером. ГУР: Армія Польщі тільки б зраділа такому

Андрій Юсов (Фото: скріншот з відео)

У Головному управлінні розвідки Міноборони назвали «самовбивчою» можливу спробу терористів Вагнера атакувати Польщу з Білорусі. Про це повідомив представник ГУР Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону.

Читайте нас в Telegram: тільки важливі та перевірені новини

За його словами, погрози на адресу Польщі з боку окупантів прогнозовані — Вагнер перекинули до Білорусі, щоб постійно дратувати сусідні країни НАТО та Європейського союзу.

«Якщо говорити про серйозність цих погроз: вибачте, сьогодні у колишнього ПВК, насправді воно «ПВК» ніколи не було — цього угрупування «вагнерівців», немає достатніх сил і засобів для того, щоб реально становити загрозу для, наприклад, Польщі», — заявив Юсов.

Він зазначив, що спроба атаки на Польщу стала б «самовбивством» для терористів.

«Я переконаний, що армія Польщі тільки зраділа б подібним випадкам і швидко вирішила всі ці проблеми», — резюмував розвідник.

Раніше диктатор Білорусі Олександр Лукашенко на зустрічі зі своїм «колегою» Володимиром Путіним заявив, що терористи Вагнера кажуть, що «хочуть на екскурсію до Варшави та Жешува».

  • Увечері 23 червня 2023 року Пригожин оголосив «похід» на Москву. До цього він заявив, що штаби бойовиків Вагнера нібито обстріляли війська РФ. Увечері наступного дня він домовився з владою РФ та відвів війська.
  • Прессекретар Путіна повідомив, що Пригожин поїде до Білорусі. Лукашенко сказав, що терористи Групи Вагнера навчатимуть білоруську армію.
  • 15 липня прикордонники підтвердили, що бойовики Групи Вагнера прибули до Білорусі. Найманці перебувають у таборах за сотні кілометрів від кордону з Україною. Вони навчатимуть білоруських спецпризначенців. За даними ГУР, прибуло 500-700 осіб, і завданням частини з них буде «нервування» сусідньої Польщі.

Читайте також: Путін домовився з Пригожиним, аби «врятувати свою шкуру», не мав виходу – глава британської MI6

Джерело

Новости Украины