Путін терміново звернувся до росіян та визнав, що контроль над Ростовом втрачено

Путін терміново звернувся до росіян та визнав, що контроль над Ростовом втрачено

Фото: скріншот

Російський диктатор Володимир Путін на тлі бунту ватажка ПВК «Вагнера» ​​Євгена Пригожина звернувся до громадян РФ. Він назвав дії «вагнерівців» зрадою, оскільки вони нібито розколюють суспільство.

— Дії, які розколюють нашу єдність, – це, по суті, відступництво від свого народу, від бойових товаришів, які зараз борються на фронті. Це удар у спину нашій країні та нашому народу. Саме такий удар було завдано по Росії у 1917 році, коли країна вела Першу світову війну. Але перемогу у неї вкрали. Інтриги, чвари, політиканство за спиною армії та народу обернулися найбільшим потрясінням, руйнуванням армії та розпадом держави, втратою величезних територій. У результаті – трагедією громадянської війни. Росіяни вбивали росіян, брати – братів, а корисливу вигоду мали різного роду політичні авантюристи та іноземні сили, які ділили країну, рвали її на частини. Ми не дамо цьому повторитися, — зазначив російський диктатор.

У своїй промові Путін жодного разу не згадав прізвище Пригожина, але кілька разів повторив, що зараз росіяни зіштовхнулися із зрадою. До цього, за його словами, призвели непомірні амбіції та особисті інтереси.

— Герої, які звільняли Соледар та Артемівськ, міста та селища Донбасу, билися та віддавали свої життя за Новоросію, за єдність російського світу. Їхнє ім’я та славу теж зрадили ті, хто намагається організувати заколот, штовхає країну до анархії та братовбивства. До поразки, зрештою, і капітуляції. Повторю, будь-яка внутрішня смута – смертельна загроза нашій державності, нам, як нації. Це удар по Росії, по нашому народу, – зазначив він.

Путін підкреслив, що у відповідь на такі погрози російська влада діятиме жорстко. При цьому диктатор фактично визнав, що втратив контроль над ситуацією у Ростові-на-Дону. У місті, за його визнанням, фактично заблоковано роботу органів цивільного та військового управління. Проте відповідні заходи вже нібито вживаються.

23 червня Євген Пригожин звинуватив підконтрольних Міноборони РФ військових в ударі по «вагнерівцям». Пізніше члени «Вагнера» ​​пішли «зупиняти» російське військове керівництво. У ПВК стверджували, що «ті, хто нищив сьогодні наших хлопців, десятки тисяч життів російських солдатів будуть покарані». До боротьби з бунтівниками залучили російських силовиків. У мережі з’явилася інформація, що колона «вагнерівців» прорвалася до Ростовської області, повідомлялося про постріли. Крім того, ЗМІ дізналися нібито про знищення найманцями двох вертольотів. Офіційних підтверджень цього поки що немає.

Джерело

Новости Украины