Путін запропонував пограбувати Україну, поневолити її громадян і потім підписати «мир» – Бербок


Путін запропонував пограбувати Україну, поневолити її громадян і потім підписати "мир" – Бербок

Анналена Бербок (Фото: EPA)

Міністерка закордонних справ Німеччини Анналена Бербок переконана, що російський диктатор Володимир Путін не збирається ні про що домовлятися ані з Україною, ані із Заходом загалом, про що «дуже ясно дав зрозуміти» у промові, коли оголошував захоплені українські території «російськими». Про це вона заявила в інтерв’ю Neue Osnabrucker Zeitung.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Його пропозиція звучала приблизно так: «Ми пограбуємо вашу країну, поневолимо ваших громадян, а потім ви зможете підписати мир». Це протилежно миру. Це терор і несвобода», – сказала вона.

Кажучи, що Путін не збирається шукати дипломатичне рішення, Бербок одразу зазначає, що Німеччина, інші країни та організації «стараються щодня і від імені світової спільноти звертаються до президента Росії з проханням припинити бомбардування», хоча у відповідь бачать лише «нові звірства».

Читайте також: Фінал Путіна вирішено наперед. Росія позбавиться диктатури або розпадеться на частини — ГУР

За словами глави МЗС ФРН, якби Україна припинила чинити опір, їй «настав би кінець, і страшні злочини проти народу були б повсякденним життям і в Києві».

«Це має бути зрозуміло всім, хто вимагає, щоб ми припинили підтримувати Україну чи поступилися Путіну», – звернулася вона до «пацифістів».

Бербок вважає, що Путін «більш самотній та ізольований, ніж будь-коли», але за такий стан справ нібито «тільки він один несе відповідальність».

  • 3 жовтня 2022 року канцлер ФРН Шольц заявив, що «ми намагаємося докричатися до Путіна».
  • Міністр оборони Великої Британії Воллес вважає, що навіть якщо Путіну «дати золотий місток для виходу із ситуації, він його навмисне протаранить».

Джерело

Новости Украины