Рада підтримала закон про «митний безвіз» з ЄС

Рада підтримала закон про "митний безвіз" з ЄС

Фото: Getty Images

Верховна Рада підтримала урядовий законопроєкт про зміни до Митного кодексу України. Вони дозволять нашій країні приєднатися до Нової комп’ютеризованої транзитної системи NCTS і Конвенції про процедуру спільного транзиту. Про це повідомив прем‘єр-міністр Денис Шмигаль.

— Закон наближає українське митне законодавство до законодавства Євросоюзу. Зокрема, вдосконалює чинні норми в частині спрощення проходження митниці для надійних підприємств, надання статусу фінансового гаранта та забезпечення сплати митних платежів. Також зміни передбачають впровадження європейського механізму розгляду скарг і продовження цифровізації митниці, що прискорить її проходження та зменшить корупційні ризики, — пояснив Шмигаль.

Подальше укладання «митного безвізу» із ЄС дасть можливість Україні запровадити обмін митною інформацією щодо транзитних вантажів із 36 країнами в режимі реального часу — з країнами ЄС та Великою Британією, Туреччиною, Сербією, Північною Македонією, Ісландією, Норвегією, Ліхтенштейном, Швейцарією. Також авторизовані підприємства зможуть відправляти та отримувати товари на своєму підприємстві без заїзду на митні термінали.

Джерело

Новости Украины