Рада розгляне бюджет в прискореному режимі: Є джентльменська домовленість


Рада розгляне бюджет в прискореному режимі: Є джентльменська домовленість

Олександр Корнієнко (Фото: пресслужба Ради)

Перший віцеспікер Верховної Ради Олександр Корнієнко заявив, що фракції та групи парламенту домовилися не засипати проєкт бюджету на 2023 рік великою кількістю правок. Про це він сказав в ефірі єдиного телемарафону ввечері у четвер, 23 вересня.

Підписуйтесь на LIGA.Бізнес в Telegram: коротко про важливе

«Є джентльменська домовленість фракцій, опозиції та монобільшості, щоби потоку пропозицій, які завжди тисячами надходили до бюджету, не було. Будуть виважені кілька десятків від фракцій, а загалом – кілька сотень пропозицій, які комітет та уряд зможуть максимально швидко опрацювати, щоб вийти на відповідні дати», – сказав Корнієнко.

Цього року бюджет збираються ухвалити «раніше, ніж звичайно», додав він.

«Останні три роки це відбувалося у кінці листопада – на початку грудня. Цього року це буде раніше, тому що Міністерство фінансів і наші переговорники, дипломати, президент і Андрій Єрмак просять швидше це робити, бо потрібно з конкретним документом іти домовлятися до наших партнерів, які будуть підтримувати нас наступного року», – сказав Корнієнко.

  • Верховна Рада почала розглядати бюджет на 2023 рік у середу, 21 вересня, коли в парламенті виступив міністр фінансів Сергій Марченко.
  • До 1 жовтня депутати мають подати свої пропозиції та правки, а ухвалення проєкту може відбутися уже в середині жовтня.

Джерело

Новости Украины