«Радниця голови Київської ОДА Євгенія Ростолопа має зв’язки з Росією», — активісти вимагають з’ясувати

«Радниця голови Київської ОДА Євгенія Ростолопа має зв’язки з Росією», - активісти вимагають з'ясувати

Фото: facebook.com/profile.php?id=100002848523344

На Київщині активісти звернулись до голови Київської ОДА Руслана Кравченка з вимогою пояснити громаді, на якій посаді в обладміністрації перебуває директор проросійської компанії Євгенія Ростолопа. Відповідне звернення до очільника обладміністрації оприлюднено на сторінці спільноти у Facebook.

Ростолопа доволі відома в Ірпені. Жінка керувала приватним садочком, юркомпаніями, балотувалася у місцеву раду. Вона позиціює себе як адвокат, активіст і як радниця голови ОДА. Однак жоден з цих статусів не має юридичних підтверджень. Йдеться в опублікованому дописі.

Активісти зазначають, що Євгенія Ростолопа тривалий час працює в інтересах багатьох забудовників Київщини.

«Ростолопа не вперше захищає інтереси Пікулика. Раніше вона вже виступала проти знесення його рекламних конструкцій і всіляко нахвалювала одіозного забудовника.  Взагалі робота «на» чи «проти» забудовників і депутатів звична справа для Євгенії. Обʼєктами нападок Ростолопи свого часу були експартнер Пєший, Маркушин та багато інших підприємців і чиновників», — зазначають автори публікації.

Також Ростолопу звинувачують у зв’язках з Росією. Жінка керує компанією, власники якої є громадянами країни агресора.

Раніше Євгенія Ростолопа фігурувала в скандалі щодо побиття місцевої мешканки в Ірпені та у конфлікті стосовно забудови місцевого парку Єрмолаєва, там вона звинуватила екоактивістів у тиску на забудовника.

Одна з останніх публікацій про Євгенію Ростолопу стосується її участі в офіційній зустрічі Кравченко та Митрополита Епіфанія.

«Варто віддати належне Євгенії, в перервах між захистом потрібних забудовників та нападками на їх опонентів Ростолопа все ж таки намагається імітувати реальну громадську діяльність. А ще Євгенія періодично просуває у мережі проросійське «нєт войнє» чи балотується до міськради.

Цікаво, що з цього приводу може сказати голова Київської ОДА. Пане Кравченко, громада має до Вас декілька запитань:

 1. На яких підставах пані Ростолопа відвідує офіційні зустрічі в КОДА?

 2. Яку посаду в КОДА вона займає та за який напрям роботи відповідає?

 3. Як Ви оцінюєте напад Ростолопи на мешканку Ірпеня та її роботу в компанії з російським слідом?

Також закликаємо небайдужих журналістів долучитись до розслідування цікавого та насиченого життя Ростолопи. Країна має знати своїх «героїв», — пишуть місцеві активісти.

Нагадаємо, нещодавно СБУ затримала агента російського ГУР, який працював саме в Київській ОДА.

 

Джерело

Новости Украины