«Район вже третій тиждень в диму»: у двох прикордонних селах Чернігівщини за добу згоріли понад 30 будинків

За інформацією: Суспільне Чернігів.

Горять будинки в селі Миколаївка. Сергій Деденко

У Миколаївці, що у Семенівській громаді, 14 вересня згоріли понад 30 будинків, ще три — у селі Залізний міст. Причина пожеж — обстріли росіян.

Про це Суспільному розповів голова Семенівської громади Сергій Деденко.

"Причина пожежі — це обстріли, кожен прихід снаряду провокує загоряння. Враховуючи, що два місяці не було дощу, воно могло десь затухнути, потім вітер піднявся і воно знову розгорілося. Можливо обстріли були не вчора (14 вересня, — ред.), а два дні тому, але те що там вже два тижні ліс горить від обстрілів, це точно. Воно то затухає, то загоряється в іншому місці. У нас ліси не припиняють горіти, в одному місці ми гасимо, вони в іншому загоряються. Тут весь район вже третій тиждень в диму".

Пожежа в селі Миколаївка 14 вересня. Сергій Деденко

Пожежа в селі Миколаївка 14 вересня. Сергій Деденко

Зі слів Сергія Деденка, загиблих чи травмованих людей немає.

"Ми людей евакуювали в лікарню, щоб вони там переночували. 15 вересня вони вже назад в село поїхали. Ми пропонували їм різні варіанти, де можна залишитися, але вони не хочуть".

З Миколаївки люди почали виїжджати через обстріли на початку тижня, каже голова громади. Наразі там продовжують залишатися ще близько 10 людей.

"Я думаю, що люди повністю виїдуть з цього села. Там немає електроелергії, і я думаю, обленерго не буде відновлювати її".

Вулиця на якій горіли будинки. Сергій Деденко

Будинок, який згорів у селі Миколаївка. Сергій Деденко

Також за повідомленням чернігівської філії "Газмережі", 14 вересня в Миколаївці через пожежу без газу залишились 28 абонентів.

Нагадаємо, також росіяни протягом доби 14 вересня атакували з різних видів зброї чотири села Новгород-Сіверської та Семенівської громади. Прикордонники зафіксували 10 вибухів.

Читати ще

Читати ще «Згоріло все життя»: що залишилось від складу місцевого фермера в селі Полісся на Чернігівщині, куди влучила ракета

Новости Украины