Ракета КНДР вперше перетнула морський кордон із Південною Кореєю. Сеул відповів


Ракета КНДР вперше перетнула морський кордон із Південною Кореєю. Сеул відповів

Кім Чен Ин і солдати КНДР (Фото: EPA)

Пхеньян запустив ракету, яка приземлилася менш ніж за 60 км від південнокорейського міста Сокчхо. Сеул вжив заходів у відповідь, випустивши три ракети класу «повітря-земля», які приземлилися на такій самій відстані за Північною обмежувальною лінією (NLL). Про це повідомляє BBC.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Південнокорейські військові заявили, що запуск Північною Кореєю ракет є «неприйнятним» порушенням їхньої території.

Демаркаційна лінія між Північною та Південною Кореєю проходить у морі, але Північ ніколи не визнавала цього кордону.

За словами південнокорейських офіційних осіб, 2 листопада Північна Корея випустила щонайменше 10 ракет у східному та західному напрямках.

Це сталося наступного дня після того, як КНДР пригрозила США та Південній Кореї у зв’язку з їхніми спільними військовими навчаннями, заявивши, що «США і Південна Корея зіткнуться зі страшною відповіддю і заплатять найжахливішу ціну в історії».

Є побоювання, що північнокорейський лідер Кім Чен Ин може готувати ґрунт для першого випробування ядерної зброї за п’ять років.

Принаймні, одна з північнокорейських ракет впала приблизно за 26 км на південь від кордону, за 57 км на схід від Сокчхо і за 167 км на північний захід від острова Уллин. Це викликало спрацювання сирен повітряної тривоги на острові, мешканцям наказали спуститися в укриття.

  • 1 листопада Північна Корея пригрозила застосувати ядерну зброю через навчання Південної Кореї та США.

Джерело

Новости Украины