Ракетний удар по поліцейському управлінню у Кривому Розі: є загиблі та поранені, під завалами можуть бути люди

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Наслідки ракетного удару по Кривому Рогу, 27 вересня 2024 року. Суспільне Дніпро

27 вересня о 09:16 у Кривому Розі пролунав вибух. В одному з районів міста спостерігається задимлення, повідомили кореспонденти Суспільного. Станом на 10:18, відомо про влучання у будівлю районного поліцейського управління. Через влучання є загиблі та поранені, також під завалами можуть бути люди.

Тривогу оголосили о 09:12. У Повітряних силах Збройних сил України попереджали про загрозу застосування балістичного озброєння з півдня.

Згодом Євген Ситниченко повідомив про влучання ракети у місті. Всі подробиці повідомлять пізніше, зазначив він.

У понеділок, 30 вересня, у Кривому Розі буде оголошено день жалоби за загиблими внаслідок атаки військ РФ по управлінню поліції, повідомив керівник Штабу оборони міста Олександр Вілкул.

Що відомо про поранених та загиблих

Станом на 10:28, відомо про принаймні одного пораненого внаслідок обстрілу міста. Це 45-річний чоловік. Його госпіталізували у стані середньої тяжкості, зазначив начальник ОВА Лисак.

Станом на 11:03 відомо про чотирьох поранених. Двоє госпіталізовані в стані середньої тяжкості, повідомив Лисак.

Ще четверо можуть перебувати під завалами. Пошуково-рятувальна операція триває.

Начальник обласної поліції Олександр Ганжа повідомив Суспільному, що четверо людей, які ймовірно перебувають під завалами понівеченої будівлі, — правоохоронці.

"На місці триває рятувальна операція. Зараз при хвилині тиші ми чули зворотний зв'язок стуком. Є ознаки життя, тому операція триває", — сказав він.

До п'ятьох зросла кількість поранених станом на 12:20. Троє з них лікуватимуться вдома.

Тіло загиблої жінки дістали з-під завалів у Кривому Розі, повідомив о 13:13 начальник Сергій Лисак. Під завалами можуть перебувати ще троє людей.

Станом на 14:38, відомо про шістьох поранених внаслідок обстрілу. Наразі пошуково-рятувальні роботи тривають. Працюють понад 60 рятувальників та 19 одиниць техніки ДСНС.

До трьох зросла кількість загиблих через удар по Кривому Рогу, повідомив о 16:20 очільник ОВА Лисак. З-під завалів будівлі деблокували тіла чоловіка та жінки.

Станом на 18:30 у Кривому Розі продовжуються аварійно-рятувальні роботи. Під завалами шукають ще одну людину.

Що відомо про пошкодження

О 09:46 начальник обласної військової адміністрації Сергій Лисак повідомив, що російські війська поцілили по адмінбудівлі у Кривому Розі.

Війська РФ поцілили по районному поліцейському управлінню. Про це йдеться у Telegram-каналі Нацполіції України.

"В результаті влучання руйнувань зазнала адміністративна будівля, пошкоджено приватні будинки, розташовані поруч. Зараз поліція та рятувальники працюють на місці події, правоохоронці документують та збирають докази чергового воєнного злочину РФ", — сказано у дописі.

Станом на 12:55, відомо про пошкодження 23 приватних будинків і трьох дев’ятиповерхівок. Також зачепило навчальний заклад та понад 80 авто. З них вісім – службових.

Власники пошкодженого майна можуть звертатися до штабу допомоги за адресою площа Визволення, 2. Там можна отримати все необхідне: дошки, ОСБ та плівку, написав керівник Ради оборони Кривого Рогу Олександр Вілкул.

Також громадяни можуть подати заяви про пошкодження майна та отримати допомогу за телефоном (067) 568 90 99, повідомили у поліції.

Новости Украины