Ракетний удар по управлінню поліції у Кривому Розі: що розповідають місцеві

За інформацією: Суспільне Дніпро.

Місцеві жителі прибирають наслідки удару у приватному секторі міста. Суспільне Дніпро

Зранку 27 вересня війська РФ завдали ракетного удару по управлінню поліції у Кривому Розі. Наразі відомо про трьох загиблих і шістьох травмованих. Рятувальна операція триває. Що про атаку кажуть очевидці, дізнавалися кореспонденти Суспільного.

Жителька Кривого Рогу Раїса розповіла: під час ракетного обстрілу міста їхала автобусом. За її словами, ймовірно через хвилювання одній із пасажирок під час руху стало зле.

"Тряхнуло нормально. Ми їхали в автобусі, дівчині стало зле, й ми викликали "швидку". Перехвилювалася напевно", — сказала жінка.

Раїса, жителька Кривого Рогу. Суспільне Дніпро

Валентина проживає поруч з місцем удару, в момент вибуху була вдома, зазначила жінка.

"Як гепнуло — вікна затряслися, і двері — все почало трястися. Сильний вибух був, аж будинок хитнуло. В мене вдома все, на щастя, ціле", — сказала вона

Валентина, місцева жителька. Суспільне Дніпро

Ольга під час атаки по місту перебувала в укритті лікарні неподалік. Жінка розповіла: у момент вибуху відчула неймовірний страх і зрозуміла, що влучання сталося десь дуже близько.

Ольга, жителька Кривого Рогу. Суспільне Дніпро

Унаслідок обстрілу пошкоджено будинок, у якому проживає Олександр. За словами містянина, у під'їзді вилетіли старі рами, а також побило дах.

Олександр, житель Кривого Рогу. Суспільне Дніпро

"Довбонуло так, що заколихався увесь будинок. Думали, що зараз обвалиться. Навкруги пил піднявся. В домі, крім під'їзду, усе ціле. У під'їзді були старі рами, які вилетіли. Також дах побило", — розказав містянин.

Внутрішнє подвір’я будинку, де мешкає Олександр. Суспільне Дніпро

Автівка Олени стояла під стінами управління, коли сталося влучання. Жінка розповіла, що мала б приїхати за автомобілем зранку, проте стався форс-мажор: потрібно було зробити новий ключ до авто. За словами Олени, це і врятувало її від смерті

"Ми, коли дізналися, що прилетіло саме сюди, приїхали одразу подивитися, чи все гаразд з машиною. У автівки пошкоджено кришу, кузов, вибито люк, усі вікна. Вона ремонту не підлягає", — сказала вона.

Олена поряд зі своєю автівкою. Суспільне Дніпро

Унаслідок удару пошкоджено 23 приватні будинки і три дев’ятиповерхівки. Також зачепило навчальний заклад та понад 80 авто. З них вісім – службових, повідомив очільник ОВА Лисак. Для власників понівеченого майна розгорнули пункт допомоги, де видають дошки, ОСБ, плівку та інше.

Пошкоджене авто. Суспільне Дніпро

Начальник обласної поліції Олександр Ганжа повідомив Суспільному, що четверо людей, які ймовірно перебувають під завалами понівеченої будівлі, — правоохоронці.

"На місці триває рятувальна операція. Зараз при хвилині тиші ми чули зворотний зв'язок стуком. Є ознаки життя, тому операція триває", — сказав він.

Будівля, розташована позаду атакованого управління поліції. Суспільне Дніпро

Авторка: Наталія Качуровська

Новости Украины