Реабілітація та сьома операція: в якому стані чоловік, якого збив катер на Десні у Чернігові

Віталій Товстоног, якого у липні 2021 року в Чернігові на Десні у районі пішохідного мосту збив катер, зараз проходить реабілітацію.

Про це Суспільному у коментарі розповіла його мати Ілона Волошина.

З її слів, зараз Віталія виписали з 2 міської лікарні у Чернігові, де йому зробили шість операцій.

«Результати електромагніограми нервів руки показали, що тільки 15% є робочими. Зараз лікарі дають другу групу інвалідності. Готують документи для подачі на комісію», — сказала Ілона Волошина.

8 листопада чоловік збирається їхати в Інститут нейрохірургії для подальшої операції на возз'єднання нервів.

Нагадаємо, 18-го липня близько 9-ї вечора 40-річний Віталій Товстоног тренувався на Десні біля пішохідного мосту. Його збив човен, і, не зупиняючись, поїхав далі. Чоловік отримав травму руки. Однією рукою він догріб до берега, першу допомогу йому надавали перехожі.

До лікарні Віталія привезли у вкрай важкому стані: із гіпоглікемічним шоком, великою крововтратою, множинними рубленими ранами та переломами та ураженням судин.

Віталію Товстоногу – 40-років. У минулому – правоохоронець. Протягом 20 років він постійно займався спортом. Щодня бігав щонайменше 10 км, займався на тренажерах, на завершення тренування – плавав проти течії саме в тому місці на Десні, де його і збив човен.

Поліція після інциденту відкрила кримінальне провадження за статтею 291 Кримінального кодексу України – це порушення чинних на транспорті правил, якщо це спричинило тяжкі наслідки. Максимальна санкція покарання – 5 років ув’язнення.

Источник

Новости Украины