Рецепт дня: Печиво «Каштани»

Розсипчасте печиво «Каштани» в шоколадній глазурі — десерт, яким ви зможете здивувати будь-якого гостя. Навіть найсуворіші кулінарні критики будуть у захваті від чарівного смаку такої випічки. У цьому немає жодних сумнівів.

Для приготування таких ласощів вам обов’язково знадобляться горіхи. Ви можете брати як фундук, так і бюджетніший варіант. Наприклад, волоські горіхи ідеально підходять і для начинки печив, і для їх посипання.

Щоб порадувати близьких ароматною випічкою, слід спершу відварити 3 курячих яйця круто. Остудіть їх, а потім очистіть від шкаралупи. Відокремте жовтки від білків. Готово! Починайте замішування тіста з вареними жовтками.

Складові
Яєчний жовток 3 шт., Волоські горіхи 200 г, Вершкове масло 150 г, Сметана 50 г, Цукор 175 г, Ванільний цукор 10 г, Розпушувач 5 г, Пшеничне борошно 200 г, Какао-порошок 25 г, Молоко 70 г.

Приготування
1. До 100 г розм’якшеного вершкового масла всипаємо ванільний цукор. Додаємо зварені круто яєчні жовтки та сметану. Всипаємо 50 г звичайного цукру. Добре перетираємо все виделкою.

2. Змішуємо пшеничне борошно з розпушувачем. Поступово додаємо їх до вершкової маси. Замішуємо еластичне тісто. Збираємо його в однорідну грудку.

3. Рубимо волоські горіхи на не надто дрібні шматочки. Підсушуємо їх на сковороді без додавання олії. Даємо горіхам повністю охолонути.

4. Відриваємо невеликий шматочок тіста розміром із волоський горіх. Робимо з нього невеликий коржик. У їйого центр викладаємо четвертинку волоського горіха.
5. Завертаємо його в тісто, формуючи невелику кульку. Робимо це, доки не закінчиться все тісто. Відправляємо заготовки до морозильної камери на 15 хвилин.

6. Волоські горіхи подрібнюємо в крихту.
7. Застилаємо деко пергаментом. Викладаємо на нього заготовки із тіста. Відправляємо їх у розігріту до 200 градусів духовку на 15-20 хвилин.

8. Готуємо шоколадну глазур. У сотейнику змішуємо какао, 125 г цукру та 50 г розм’якшеного вершкового масла. Вливаємо молоко.

9. Відправляємо сотейник на вогонь. Доводимо суміш до кипіння, активно помішуючи. Проварюємо протягом 1 хвилини та прибираємо з плити. Даємо шоколадній суміші злегка охолонути. Обмочуємо печиво, що остигло, в глазурі з усіх боків. Даємо стекти зайвому шоколаду. Потім обвалюємо печиво в горіховій крихті. Викладаємо його на дощечку і прибираємо в холодильник на півгодини.

Обов’язково відправте печиво в холод, щоб шоколадна глазур гарненько застигла. Тільки потім можете вже приступати до дегустації цього казкового десерту з горіховим посипанням та бездоганним ароматом.

Джерело

Новости Украины