Ревізія укриттів: половина об’єктів у Києві виявилася непридатною або зачиненою

укриття, бомбосховища, Олександр Камишiн, ревізія укриттів, російська агресія, повітряна тривога Фото: Генічеська міська територіальна громада / Facebook | Результати першого дня перевірки укриттів у столиці (ілюстративне зображення)

За словами міністра стратпрому Олександра Камишiна, проводилася перевірка в одному із районів столиці спільно з Віталієм Кличко. За перший день удалося обійти 1078 об’єктів.

Related video

У Києві за перший день роботи комісії з ревізії укриттів перевірили понад тисячу місць, де можна сховатися від російських атак із повітря. Виявилося, що половина з них або непридатна, або зачинена. Про це повідомив міністр стратпрому Олександр Камишiн у своєму Telegram-каналі 4 червня.

Згідно з опублікованою інфографікою, в Оболонському районі перевірено було 1078 об’єктів у столиці. Проводили ревізію спільно з мером Віталієм Кличко.

«Із недовірою сприйняв те, що половина була відчинена та признана готовою. Коли ми вчора вибірково перевіряли з нашим мером укриття в Оболонському районі, то абсолютна більшість укриттів були зачиненою. А коли ми їх таки відчиняли, то вони виявлялися непригодними для використання», — йдеться в повідомленні.

Станом на ранок неділі, 4 червня, 597 об’єктів (55%) були готовими до використання, 359 об’єктів (33%) виявилися не готовими до використання, а ще 122 (11%) не вдалося відчинити.

укриття, бомбосховища, Олександр Камишiн, ревізія укриттів, російська агресія, повітряна тривога Fullscreen Результати першого дня перевірки укриттів у столиці Фото: Олександр Камишiн/Telegram

«Команда пояснила високий відсоток відкритих і готових за перший день тим, що більшість перевірених укриттів за перший день були в школах, дитсадках і лікарнях. А там ситуація трохи краща ніж загалом по місту», — пише Олександр Камишiн.

Нагадаємо, що під час російського обстрілу 1 червня одне зі сховищ у Деснянському районі Києва виявилось зачиненим. У момент, коли кияни були біля укриття, трапився приліт, унаслідок чого загинули троє людей, зокрема дитина.

2 червня президент України Володимир Зеленський відреагував на скандал із зачиненими укриттями. За його словами, недбалість у питаннях доступності укриттів під час обстрілів неможливо перекрити «якимись виправданнями».

Новости Украины