Резонансне питання щодо отримання перепусток для в’їзду в Ізмаїл розглянули на нараді в РВА

Начальник Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев провів нараду з представниками Ізмаїльського прикордонного загону щодо порядку надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі згідно з вимогами режиму воєнного стану.

Начальник Ізмаїльської районної військової адміністрації Родіон Абашев провів нараду з представниками 17 прикордонного загону імені полковника Олександра Жуковського (м. Ізмаїл), яке представляли підполковник Костянтин Мельник і підполковник Дмитро Сутін.

У заході взяли участь заступниці голови Ізмаїльської районної державної (військової) адміністрації Марина Деной та Ірина Холостенко, т.в.о. керівника апарату ІРД(В)А Світлана Тіткова, начальник відділу з питань цивільного захисту, оборонної роботи та взаємодії з правоохоронними органами ІРД(В)А Юрій Армєєв.

Резонансне питання щодо отримання перепусток для в’їзду в Ізмаїл розглянули на нараді в РВА

До положень Постанови Кабінету Міністрів України № 1147 від 27.07.1998 р. 7 грудня 2023 року були внесені зміни, які регулюють порядок надання перепусток і перебування осіб у прикордонній смузі згідно з вимогами режиму воєнного стану, що викликало значний резонанс і питання серед громадськості Ізмаїльського району.

У зв’язку з цим на нараді були обговорені питання, які найбільше турбують мешканців Ізмаїльського району.

Резонансне питання щодо отримання перепусток для в’їзду в Ізмаїл розглянули на нараді в РВА

Дозвіл на в’їзд і перебування у п’ятикілометровій прикордонній смузі потрібен для всіх без виключення жителів, а не тільки для чоловіків віком від 18 до 60 років.

Разом з тим не вважаються прикордонною смугою території населених пунктів і зони відпочинку, які офіційно отримали цей статус рішенням місцевої влади, а також морське узбережжя.

Іншими словами: знаходження в межах цих ділянок не потребує дозволу органів Державної прикордонної служби України.

Фактично дозвіл потрібен лише для перетинання меж прикордонної смуги або населеного пункту, що знаходиться в її зоні. При цьому дозвіл на проживання жителів місцевостей, розташованих у межах прикордонної смуги, надається безстроково, а на перебування працівників підприємств, установ, організацій, розташованих у межах прикордонної смуги, а також для внутрішньо переміщених осіб — на один рік.

Крім того, зазначено, що право на в’їзд, перебування і допуск у прикордонну смугу без дозволу мають у тому числі особи, рух яких починається та закінчується за межами прикордонної смуги і виконується автомобільним або залізничним транспортом дорогами загального користування державного значення без зупинок.

Також зазначено, що особи, які надають послуги екстреної медичної допомоги, не потребують перепустку до прикордонної смуги у разі попередження за годину до перетину межі прикордонної смуги.

Наразі опрацьовується механізм дій медиків у випадку термінового виклику.

Можливим рішенням може стати оформлення постійного дозволу.

Додаткову інформацію можна отримати за тел. (044)527-63-63, (04841) 2-31-58, або через електронну пошту [email protected]

Джерело

Новости Украины