РФ вночі атакувала Київ ракетами і безпілотниками: є пошкодження в області

Пожежа, яка виникла внаслідок атаки РФ на Київщині, 12 червня 2024 р. Київська обласна прокуратура

У ніч проти 12 червня РФ атакувала ракетами та безпілотниками Київ та Київську область. Є пошкодження через падіння уламків у двох районах регіону.

Про це повідомляє КМВА та КОВА.

На Київщині немає влучань в об'єкти житлової чи критичної інфраструктури. Водночас падіння уламків пошкодили низку об'єктів в двох районах. Зокрема, в одному з них сталася пожежа на промисловому об'єкті.

"Наразі до ліквідації пожежі залучені пожежно-рятувальні підрозділи Київської області, Києва, Укрзалізниці. Всього залучено понад 105 осіб та 30 одиниць техніки", — йдеться в повідомленні.

Уламки також пошкодили приватний будинок, АЗС, гараж. В іншому районі загорілося складське приміщення.

Пожежа, яка виникла внаслідок атаки РФ на Київщині, 12 червня 2024 р. Київська обласна прокуратура

Пожежа, яка виникла внаслідок атаки РФ на Київщині, 12 червня 2024 р. Поліція на Київщині/Telegram

Зазначається, що одна людина отримала поранення — різану рану ноги. Постраждалому надали медичну допомогу на місці, тож він відмовився від госпіталізації.

Пошкоджений через атаку РФ будинок на Київщині, 12 червня 2024 р. Поліція на Київщині/Telegram

Київська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України).

У Києві, попередньо, без постраждалих та руйнувань. Голова КМВА Сергій Попко зазначає, що ППО знищила всі повітряні цілі.

"Крилаті ракети заходили на Київ з південного напрямку кількома хвилями. Практично одночасно рухалися ворожі ударні БПлА. Противник випустив по столиці, за попередніми даними, ще й балістику", — розповів він.

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук повідомив, що було знищено 29 повітряних цілей, які РФ запустила вночі по Україні.

Читати ще

Читати ще На Київщині ліквідовують масштабну пожежу після атаки РФ

Джерело

Новости Украины