Рятувальники дбають про збереження вирощеного врожаю

Пора жнив – це небезпечний період, під час якого суха спекотна погода, працююча хлібозбиральна техніка, людська недбалість та інколи безвідповідальність створюють загрозу виникнення пожеж.

Щоб виростити та зберегти врожай без втрат, що може заподіяти вогонь, потрібен суворий контроль за дотриманням протипожежних вимог у місцях збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю.

Так, 23-24 липня фахівці ДСНС провели рейди по місцях збирання, зберігання та переробки продукції нового врожаю на територіях Звягельського, Бердичівського та Коростенського районів.

Відео дня

Небезпека виникнення пожеж під час збирання зернових визначається технічними та технологічними причинами, до яких відносяться: іскри випускних труб автотехніки, намотування соломи на деталі, що крутяться, попадання соломи на нагріті частини автотехніки, зернова пилюка (накопичуючись на конструкціях техніки, при невеликому джерелі запалювання може створити умови для розповсюдження), самозаймання (сіна, силосу, соняшникового жмиху) та порушення правил пожежної безпеки обслуговуючим персоналом.

Автотракторна техніка, задіяна на збиранні врожаю, повинна бути забезпечена первинними засобами пожежегасіння. Слід потурбуватися і про обладнання зерноскладів та сіносховищ блискавкозахистом, відремонтувати несправності в електрогосподарстві.

Кожен працівник сільськогосподарського підприємства повинен знати порядок дій на випадок виникнення пожежі і вміти користуватися вогнегасниками. Також слід пам’ятати про небезпеку паління і не використання відкритого вогню поблизу хлібних і лісових масивів.

ГУ ДСНС України у Житомирській області

Джерело

Новости Украины