Ринок індустрії краси: що потрібно знати, перш ніж довіряти своє здоров’я людям з оголошень у соцмережах


Не дивлячисьб на війну, наші жінки хочуть залишатися красивимими та привабливими. Ринок індустрії краси насичений безліччю пропозицій «підколоти губки і міжбрівку», та що потрібно знати, перш ніж довіряти своє здоров’я людям з оголошень у соцмережах? Про це інформує МОЗ України.

Передусім – що така діяльність належить до сфери охорони здоров’я і дозволяється лише за наявності ліцензії на провадження медичної практики.   Це: ☛ процедури косметичної корекції вад шкіри, ☛ визначення її естетичних недоліків, ☛ використання філерів і ботулотоксину, с ☛ мікроголкова терапія, ☛ контурна пластика, ☛ апаратна епіляція, ☛ використання фізичних і хімічних агентів (хімічний пілінг, фотодинамічна терапія, ☛ ультрафіолетове випромінювання, лазери, імпульсний лазер на барвнику, кріотерапія), ☛ основні принципи косметичного догляду за шкірою, ☛ організація косметологічної допомоги тощо.

Номенклатура лікарських спеціальностей не передбачає спеціальності «косметологія». Ці процедури може здійснювати лише лікар-хірург-дерматолог.

Отже, перш ніж обрати салон чи кабінет для косметологічних процедур, пам’ятайте, що для провадження такої діяльності у закладу має бути ліцензія МОЗ за спеціальністю «Хірургічна дерматологія», яка дозволяє медичну практику.

Копія такої ліцензії та/або витягу з Ліцензійного реєстру МОЗ із зазначенням переліку спеціальностей, за якими провадиться медична практика, та адреси провадження, має бути розміщена у доступному для споживача місці.

Також мають бути чітко вказані режим роботи, інформація про медпрацівників із зазначенням їхнього прізвища, імені, по батькові, посади. До того ж має бути розміщений документ, що підтверджує наявність кваліфікаційної категорії, перелік медичних послуг із зазначенням їхньої вартості. Окрім того, за наявності мають бути розміщені копії акредитаційних сертифікатів.    

Джерело

Новости Украины