Робот для порятунку поранених на фронті: вінницьке підприємство вдосконалює технології для ЗСУ

За інформацією: Суспільне Вінниця.

Робот для евакуації поранених з поля бою. Суспільне Вінниця

Інженерна команда під керівництвом Дмитра Локтіонова, який переїхав до Вінниці з Краматорська, працювала над створенням шасі та ходової частини робота. Розробник поділився, що запуск першого робота був нелегким, але згодом його успіхи надихнули команду на продовження роботи.

Проєктування робота для евакуації поранених з поля бою. Суспільне Вінниця

Локтіонов зараз служить у Збройних силах України і особисто переконався у важливості подібних винаходів на фронті. Він підкреслив, що будь-який пристрій, здатний евакуювати поранених, є безцінним для армії.

Робот для евакуації поранених з поля бою. Суспільне Вінниця

За словами Михайла Ганчука, з розвитком безпілотних літальних апаратів військові внесли нові вимоги до робота: тепер головний акцент робиться на швидкості, а не на вазі чи висоті. Новий робот буде кардинально відрізнятися від попередньої версії, але деякі раніше реалізовані ідеї все ж залишаться.

Робот для евакуації поранених з поля бою. Суспільне Вінниця

Зараз фахівці заводу працюють над удосконаленням системи керування роботом та його узгодженістю з електронними компонентами. Інженер-конструктор Владислав Снядовський зазначив, що йде робота над налаштуванням усіх рухів робота та правильним функціонуванням електродвигунів.

Фахівці заводу працюють над удосконаленням системи керування роботом. Суспільне Вінниця

Щоб завершити розробку, підприємству потрібен новий фахівець з навичками Дмитра Локтіонова, оскільки процес значно сповільнився через його мобілізацію, підсумував директор підприємства Михайло Ганчук.

Новости Украины