Росія готується до нової ракетної атаки: що відомо

ФОТО: ілюстративне

В акваторії Чорного моря на бойовому чергуванні перебувають три ракетоносії ЗС РФ, зокрема два підводних. Загроза нової ракетної атаки дуже висока. Про це повідомила начальниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони України «Південь» Наталія Гуменюк, передає FREEДОМ.

За її словами, зафіксувати пуски з підводного ракетоносія важче. Цим окупанти ускладнюють роботу української ППО.

«І це говорить про те, що абсолютно ймовірно, що ворог готується до завдання ракетного удару, зокрема із залученням морських ракетоносіїв. Розуміючи, що всі готові до протидії атаці, ворог може брати паузи на певний період для того, щоб застати наші сили ППО зненацька», – попередила Гуменюк.

Вона також наголосила, що присутність ракетоносіїв на бойовому чергуванні — це завжди дуже високий рівень небезпеки. Пуск може відбутися в будь-який момент. Ймовірно, росіяни міксуватимуть засоби ураження, запустивши ракети одночасно з дронами. 

Читайте також: у росії почали будувати масштабні комплекси для сортування трупів знищених окупантів.

«На тлі постійного поповнення запасів дронів-камікадзе абсолютно вірогідно, що буде залучатися до атаки і дроновий відволікаючий компонент. Коли вони запускають дрони хвилями для того, щоб спровокувати роботу ППО, виявити точки її розташування і після цього завдати удару більш точними ракетами», – підсумувала Гуменюк.

Джерело

Новости Украины