Росія має втратити максимум сил на Покровському та Курахівському напрямах, — Зеленський

Росія має втратити максимум сил на Покровському та Курахівському напрямах, - Зеленський

Фото: /t.me/V_Zelenskiy_official

Президент України Володимир Зеленський у понеділок, 9 вересня, заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського щодо ситуації на фронті. Зокрема, йшлося про Покровський та Курахівський напрямки. Про це глава держави сказав у своєму вечірньому зверненні.

— Детальна доповідь головнокомандувача Олександра Сирського. Доповідь стосувалася донецьких напрямків. Дякую всім нашим підрозділам на фронті, які забезпечують повне виконання завдань і дійсно стійко відображають російські штурми та відновлюють наші позиції. Це важливо. Також важливо знищувати якнайбільше сил окупанта. Покровський напрямок, Кураховський – саме там російська армія має втратити більше боєздатності, – заявив Зеленський.

Також Сирський доповів про оборону Харківської області та операцію ЗСУ на території Росії — у Курській області. Зеленський наголосив, що пишається нашими воїнами, які своїми діями привчають Росію до чіткого знання, де її земля, а де – сусідів.

Покровський напрямок залишається найважчою ділянкою фронту вже кілька місяців. Росіяни знаходяться на відстані 11 км від Покровська, через що оголошено примусову евакуацію. Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський повідомив, що росіяни активно використовують артилерію та авіацію, щодня відбувається понад 50 бойових зіткнень із втратами до 300 солдатів. В даний час росіяни призупинили наступ на Покровськ.
Джерело

Новости Украины