Росія накопичує підрозділи на Куп’янському напрямку для можливого масованого удару

Окупанти часто висувають диверсійно-розвідувальні групи.

Не виключено, що з Куп’янської громади доведеться евакуювати мешканців.

Росія накопичує свої підрозділи на Куп’янському напрямку для нанесення можливого масованого удару або спроби прорвати українську оборону. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов в ефірі національного телемарафону.

«Те, що ми наразі бачимо, так, дійсно, є певна концентрація військ. Тобто іде накопичення для можливого, напевно, більш масованого удару чи намагання прорвати сили наші тощо. Однак наші Збройні сили дають їм відсіч, все це бачать і, звичайно, що вживають адекватних заходів», — сказав Синєгубов.

Загарбники постійно висувають диверсійно-розвідувальні групи на Куп’янському напрямку. Голова ХОВА пояснив, що цей напрямок є важливим для них, оскільки саме там знаходиться багато залізничних шляхів. Окупанти все ще прагнуть захопити Харківщину.

«По цьому напрямку росіяни завжди обстрілювали, там проходить у нас лінія фронту. Цей напрямок для них є пріоритетним, оскільки він веде до Куп’янська-Вузлового, де є скупчення залізничних розв’язок, колій, і це їм вкрай необхідно. І враховуючи те, що вони не позбавилися своїх хворобливих намірів щодо окупації населених пунктів Харківської області, то і відбиття можливих реваншів раніше втрачених ними позицій восени минулого року, то дійсно вони намагаються обстрілювати наші сили оборони, наші Збройні сили, однак успіхів не мають, несуть втрати і відступають», — зазначив Синєгубов.

Зараз у Куп’янській громаді проживають 11 000 людей, зокрема 520 дітей. При зміні військової ситуації жителів доведеться евакувати.

«Ми вже евакуювали дітей із прикордонних населених пунктів цього напрямку. Однак все одно ми приведені до посиленої готовності, всі наші сили та засоби, і у випадку необхідності ми зможемо евакуювати людей із цього напрямку, якщо буде змінюватися військова обстановка», — сказав голова ХОВА.

Як писав UA-NEWS.in.ua, російські загарбники посилили штурми на Лиманському та Куп’янському напрямках, щоб відтягнути сили захисників від дороги постачання та вийти на адміністративний кордон Луганщини.

Джерело

Новости Украины