Росія розповсюджує фейки нібито про евакуацію мешканців Харкова, — ЦПД

Росія розповсюджує фейки нібито про евакуацію мешканців Харкова, - ЦПД

Фото: dsns.gov.ua

Пропаганда РФ поширює серед мешканців Харкова фейкові повідомлення про можливу евакуацію із міста. У Центрі протидії дезінформації повідомили, що ця інформація не відповідає дійсності.

— Російська пропаганда поширює повідомлення нібито від ДСНС України про можливе оточення Харкова найближчим часом із рекомендаціями покинути місто. Ворог поки що немає ресурсів для оточення чи захоплення Харкова, — йдеться у повідомленні.

Керівник ЦПД Андрій Коваленко зазначив, що такі повідомлення є частиною інформаційно-психологічної операції супротивника, спрямованої на створення паніки серед мешканців Харківської області.

Він підкреслив, що Росія продовжує свою дезінформаційну кампанію «пропаганда страху» з метою залякати жителів Харкова наступом на місто, яке наразі неможливе. Головна мета російських сил – домогтися того, щоб якнайбільше людей залишили місто.

Центр прогнозує, що продовжуватиметься поширення подібних фейків, включаючи інші міста України – Херсон, Миколаїв, Суми, Чернігів, і навіть Київ. ЦПД закликав не вірити ворожій пропаганді та покладатися лише на офіційні джерела інформації.

28 березня керівник Центру протидії дезінформації при РНБО Андрій Коваленко заявив, що РФ Росія готує масштабну кампанію з дезінформації та дискредитації ЗСУ. 12 березня начальник Сумської обласної військової адміністрації Володимир Артюх спростував фейк, який розповсюджує РФ про те, що готується масований наступ на Сумщину.
Джерело

Новости Украины