Росія вдарила ракетами С-300 по спорткомплексу «Локомотив»

Цього разу постраждав Холодногірський район.

Окупанти продовжують тероризувати Харків.

У ніч проти другого вересня окупанти завдали кілька ударів по Холодногірському району міста. У результаті  утворилася вирва, пошкоджені міські об’єкти.

Як повідомив міський голова Ігор Терехов, пошкоджені два інфраструктурних об’єкти. Окрім того, постраждали чотири автівки. Попередньо, інформації про постраждалих немає.

Голова Харківської військової адміністрації Олег Синєгубов додав, що також був пошкоджений спорткомлекс.

Начальник ГУ Нацполіції Харківщини Володимир Тимошко підтвердив, що окупанти нанесли удар по «Локомотиву».

«Один з найпопулярніших спортивних майданчиків Харкова, який вночі російські людожери обстріляли ракетами», — написав Тимошко. 

За інформацією поліції, на місто цього разу були скеровані ракети ЗРК С-300. Їх випустили з Бєлгородської області.

С-300 створені для протиповітряної оборони, тому техніка абсолютно не пристосована для ударів по наземних цілях, пояснили у Інституті вивчення війни. Як писав Defense Express, пуск з С-300 російські війська здійснюють з відстані, на якій керування проходить лише на частині траєкторії, але де впаде ракета, непередбачувано. Тому ціллю ударів є не конкретний об’єкт, а ціле місто.

Нагадаємо, минулої ночі ударів по Харкову не було, окупанти вдарили кілька разів із «Градів» по Печенігам (Чугуївський район), через що серйозно постраждали кілька об’єктів, зокрема школа.

Джерело

Новости Украины