Росія ветувала резолюцію Радбезу ООН щодо «анексії»: Індія та Китай утрималися


Росія ветувала резолюцію Радбезу ООН щодо "анексії": Індія та Китай утрималися

Скриншот із відео

Росія наклала вето на резолюцію Ради Безпеки ООН, яка засуджує заявлену Росією нібито анексію тимчасово окупованих українських територій. Про це повідомляє CNN.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

У тексті резолюції засуджувалась «організація Росією незаконних так званих референдумів у регіонах у межах міжнародно визнаних кордонів України». У документі йшлося, що псевдореферендуми «не мають юридичної сили».

У резолюції також був заклик до Росії «негайно, повністю і беззастережно вивести всі свої збройні сили з території України в межах її міжнародно визнаних кордонів».

Під час голосування за резолюцію Бразилія, Габон, Індія та Китай утрималися. Підтримали документ Албанія, Велика Британія, Гана, Ірландія, Кенія, Мексика, Норвегія, ОАЕ, США та Франція.

  • Сьогодні російський диктатор Володимир Путін оголосив «російськими» тимчасово окуповані території України, включно з частиною Запорізької області.
  • На скликаному Зеленським терміновому засіданні Ради нацбезпеки та оборони розглянули питання щодо чергових спроб анексії території України.
  • Україна подала офіційну заявку на прискорений вступ до НАТО.

Джерело

Новости Украины