Росія заявила, що в готелі Kharkiv Palace спланували удар по Бєлгороду — реакція ГУР

Росія заявила, що в готелі Kharkiv Palace спланували удар по Бєлгороду - реакція ГУР

Фото: t.me/synegubov

Міноборони Росії визнало ракетний удар по п’ятизірковому готелю Kharkiv Palace у Харкові. За легендою російського військового відомства, там зібралися представники ГУР та ЗСУ, які перед цим спланували удар по Бєлгороду.

— Там же знаходилося до двохсот іноземних найманців, яких планувалося залучити до проведення терористичних рейдів на прикордонній з Україною території Російської Федерації, — заявили у телеграм-каналі Міністерства оборони Росії.

Також, за версією Міноборони РФ, вони завдали ракетного удару по будівлі СБУ та “пункту тимчасової дислокації націоналістичного формування «Правий сектор», «ліквідовані … бойовики підрозділу «Кракен», які безпосередньо здійснювали підготовку диверсій на російській території».

Представник ГУР МОУ Андрій Юсов у коментарі «Українській правді» назвав ці заяви хворобливою маячнею терористичного режиму. 

— Стосовно чергової маячні від так званого Міністерства оборони держави-агресора можемо повідомити, що під час чергового терористичного акту РФ і ракетного удару вчора по Харкову жоден співробітник Головного управління розвідки Міністерства оборони, відповідно як і жоден боєць спецпідрозділу ГУР МО «Кракен», не постраждав, — сказав він.

Юсов додав, що агресор вчергове вдарив по цивільних, і аж ніяк не військових об’єктах, за що буде покараний.

— Це постійна практика РФ і її терористичних ракетних ударів, які спрямовані саме проти цивільної інфраструктури і мирних мешканців. Усі інші заяви про уявні «ураження» представників ГУР МОУ – чергова хвороблива фантазія людей, що живуть у паралельній реальності та ведуть геноцидну війну проти України, за що безумовно будуть покарані, — підкреслив речник ГУР.

Росія завдала шести ракетних ударів по Харкову ввечері 30 грудня. Пошкоджено будинок готелю Kharkiv Palace, постраждали 28 осіб, серед яких громадянин Британії.

Джерело

Новости Украины