Росія замовила в Ірану «сотні» балістичних ракет і безпілотників – джерело dpa в ООН


Росія замовила в Ірану "сотні" балістичних ракет і безпілотників – джерело dpa в ООН

Володимир Путін та Алі Хаменеї (фото — ЕРА)

Росія знову замовила в Ірану дрони та балістичні ракети для продовження тотальної війни проти України. Про це з посиланням на дипломатичні джерела в ООН пише Zeit.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

«Ми знаємо, що Іран планує збільшити постачання безпілотників і ракет до Росії у значних обсягах», – сказав один зі співрозмовників агентства dpa.

За словами дипломата, йдеться про «сотні» ракет і дронів, які, проте, поки що не поставлені окупантам.

«Я не думаю, що вони вже відвантажені, але вони безперечно є у списках замовлень [росіян]», – відзначило джерело в Нью-Йорку.

ДОВІДКА. Орієнтовно наприкінці літа 2022 року Іран передав Росії баражувальні боєприпаси Shahed-136 та інші безпілотники, які ворог використав для атак проти військових та цивільних об’єктів в Україні. Попри відносну простоту та дешевизну, дрони-камікадзе завдали шкоди щонайменше енергосистемі, частково приміщенням Міноборони та деяким житловим будинкам. Сили оборони восени оперативно навчилися збивати переважну більшість «шахедів».

Після перерви у кілька тижнів в атаках з використанням іранських дронів-камікадзе Росія знову застосувала їх проти України ввечері 6 грудня та в ніч проти 7 грудня.

Глава Офісу президента Андрій Єрмак написав у Telegram, що «коли ти технологічно відсталий, санкції обрізали тобі доступ до технологій, твої ракети поступово закінчуються, а бажаного ефекту від терору досі немає – ти дістаєш із шухляди дешеві «мопеди» в надії, що вони допоможуть зламати сильний народ України».

«Але методику знищення «мопедів» відпрацьовано, і ти знову залишаєшся з носом», – додав він.

  • 21 листопада Іран попередили: якщо РФ отримає його ракети, Ізраїль може дати ЗСУ сучасну зброю.
  • 24 листопада секретар РНБО Данілов підтвердив знищення іранських інструкторів, які прибули до окупованого Криму допомагати Росії.
  • На кінець осені військова розвідка писала, що Іран ще не поставив Росії балістичні ракети, а на початку зими США заявили, що мають намір зірвати такі постачання.
  • За оцінкою глави ГУР на початок зими-2022, Китай не передавав РФ «нічого, крім величезної кількості пральних машин». Раніше надходила інформація, що окупанти можуть використати електроніку з побутової техніки для військових потреб.

Джерело

Новости Украины