«Росія зазнає поразки». Глава МЗС Британії відвідав Київ – не з порожніми руками


"Росія зазнає поразки". Глава МЗС Британії відвідав Київ – не з порожніми руками

Джеймс Клеверлі (фото — ЕРА)

Британський міністр закордонних справ Джеймс Клеверлі, не афішуючи візит, відвідав Україну та пообіцяв мільйони фунтів стерлінгів від Лондона на зимову підтримку країни, що воює проти загарбників. Про це йдеться у заяві його міністерства, опублікованій вранці 25 листопада.

Читайте нас у Telegram: тільки важливі та перевірені новини

Повідомляється, що Клеверлі «відвідав Україну», яка 23 листопада зазнала найруйнівніших ударів російськими ракетами по енергетичній інфраструктурі за всю Велику війну.

Повідомляється, що міністр має зустрітися із президентом Володимиром Зеленським та українським колегою Дмитром Кулебою.

«З настанням зими Росія продовжує намагатися зламати рішучість України своїми жорстокими нападами на мирних жителів, лікарні та енергосистему. Росія зазнає поразки. Велика Британія стоїть пліч-о-пліч з Україною», – запевнив він.

Як висловився глава Форін-офісу, «я бачив на власні очі, як зусилля Великої Британії допомагають сміливим громадянам чинити спротив і відновлюватися».

Читайте також: Вирішальна зима: що чекає на ВСУ і чи отримає Путін бажану паузу у війні. Спойлер – малоймовірно

«Наша підтримка триватиме доти, доки ця чудова країна не відновиться», – запевнив Клеверлі.

Його офіс виділив 3 млн фунтів стерлінгів на відновлення життєво важливої інфраструктури, включно зі школами та притулками, каретами швидкої допомоги та підтримкою для тих, хто пережив сексуальне насильство, скоєне російськими окупантами.

Велика Британія спрямує ще 35 авто, включно з 24 каретами «швидкої» та шістьма бронемашинами.

Також Лондон виділяє ще 5 млн фунтів стерлінгів на зернову угоду, яку очолює Україна.

Декількома днями раніше Україну відвідав британський прем’єр Ріші Сунак. Його візит 19 листопада супроводжувався оголошенням про пакет оборонної допомоги на суму 50 млн фунтів стерлінгів (включає 125 зенітних систем та антидрон-технології: радари/обладнання для боротьби з БПЛА).

  • Колега Клеверлі в уряді Великої Британії, глава Міноборони Воллес вважає, що в інтересах України зберегти взимку темп контрнаступу.
  • Раніше глава Пентагону Остін заявив, що ЗСУ готові до війни взимку «набагато краще», ніж армія окупантів, запевнив – США допоможуть.

Читайте також: «Ми не коментатори. Ми у грі». Промова глави МЗС Британії за Україну – The Independent

Джерело

Новости Украины