Росіяни намагалися наступати на Куп’янськ з двох боків

За десять кілометрів від Куп'янська точаться запеклі бої.

Російська армія не припиняє спроб прорвати оборону ЗСУ на Куп’янському напрямку.

Минулої доби окупанти спробували піти у наступ одразу з двох боків, з півночі і південного сходу від Куп’янська. За даними Генштабу, спроби були безуспішними.

«На Куп’янському напрямку противник протягом минулої доби вів безуспішні наступальні дії в районі Масютівки, Крохмальне. Завдав авіаційного удару в районі Стельмахівки. Артилерійських та мінометних обстрілів противника зазнали Колодязне, Кам’янка, Красне Перше, Новомлинськ, Дворічна, Западне, Масютівка, Петропавлівка, Кучерівка, Кислівка, Глушківка, Берестове та Богуславка», — повідомили в Генштабі.

Олег Синєгубов у добовому зведенні називає Куп’янський напрямок найгарячішим.

На Слобожанському напрямку окупанти завдали авіаційного удару в районі Мілового. Окрім того, були мінометні та артилерійські обстріли населених пунктів на півночі Харківщини та поблизу Вовчанська: Уди, Стрілеча, Глибоке, Мороховець, Тернова, Ізбицьке, Стариця, Гатище, Вовчанськ, Плетенівка, Тихе, Вовчанські Хутори, Мала Вовча, Варварівка, Бударки, Землянки, Чугунівка. Через численні обстріли виникло кілька пожеж у Вовчанській громаді, повідомили у ДСНС.

Як писав UA-NEWS.in.ua, Куп’янська ділянка фронту рідко потрапляє до новин, на фоні Бахмуту та диверсійних проривів у тил ворога в Бєлгородській області може здатися, що на сході Харківщини нічого не відбувається. Втім, військові експерти одностайні в оцінці важливості цього напрямку: саме тут, на берегах Осколу, вирішуватиметься доля Донбасу. 

Збільшення інтенсивності бойових дій дали можливість ворогу провести кілька вдалих наземних операцій. У березні цього року UA-NEWS.in.ua з посиланням на військових експертів писав, що в планах армії противника — просунутись від Гряниківки, яка тоді ще перебувала в «сірій» зоні, до Масютівки та Синьківки. Очевидно, одне з цих завдань вже виконане: 15 травня «Інститут вивчення війни» з посиланням  на російські джерела написав про те, що Масютівку зайняли росіяни. У Генштабі не підтвердили втрату цього села.

Джерело

Новости Украины