Російські добровольці у прикордонній з Україною Бєлгородській області: Пономарьов назвав мету підрозділів

Российские добровольцы в приграничной с Украиной Белгородской области: Пономарев назвал цель подразделений

Одна з цілей дій російських добровольців на прикордонній з Україною території Бєлгородської області — змусити військове керівництво РФ відтягнути війська з фронту для захисту кордону.

Про це в ефірі телеканалу FREEДОМ заявив російський опозиційний політик, автор YouTube-каналу “Утро Февраля”, депутат Держдуми РФ (2007-2016 рр.) Ілля Пономарьов.

Він наголосив, із посиланням на дані британської розвідки, що 97% російської армії перебуває на території України.

“І сенс акції (російських добровольців — ред.) полягає у тому, що Росії треба буде виводити війська з України, щоб прикривати кордон. Тому що раніше в Москві розраховували, що ніхто нападати не буде. Тому що є заяви Заходу, що Україна не буде використовувати західне озброєння на території РФ. Але росіяни Заходу жодних зобов’язань не давали. Відповідно, немає жодних зобов’язань. Це означає, що треба буде відводити війська з фронту”, — сказав Пономарьов.

Впродовж 22 травня під час перебування бійців легіону “Свобода Росія” і Російського добровольчого корпусу їм на російському кордоні особливо нікому було чинити опір.

“Якщо хтось розраховує, що чинитиме опір Росгвардія, ну, подивіться, що зараз відбувається в Бєлгородській області”, — додав політик.

За словами екснардепа, населення не буде чинити опір "добровольцям", тому що, по-перше, люди також незадоволені путінським режимом, а по-друге, від цього режиму їх звільняють не умовні німці або натовці, а такі самі росіяни у складі добровольчих батальйонів.

“У Росії опозиційно налаштована більшість населення. І воно за настроями не відрізняється від опозиційно налаштованих добровольців, які прийшли. Просто якась частина готова діяти, якась — не готова. І це ж не захист від іноземної навали, а це своя внутрішня політична боротьба”, — пояснив Пономарьов.

Крім того, особливо у світлі майбутнього контрнаступу Збройних сил України на фронті, зараз у Росії “намагаються допомогти ЗСУ всі, хто чим може”.

“І партизани в Росії активізувалися, і цей похід [добровольців] у Бєлгородську область. Ми бачимо наростальні акції всередині Росії, є акції військового характеру, які переважно відбуваються в прикордонних районах. Є і в середині Росії, і в Москві, і в багатьох інших містах. Звичайно, це роблять самі росіяни, які втомилися від цього режиму і хочуть, щоб він скоріше закінчився”, — перелічив спікер.

“Завдання — максимально розтерзати увагу цього дракона (Путіна, — ред.), щоб він не знав, куди ховатися, щоб розстріляв свої сили”, — резюмував політик.

https://tsn.ua/svit/rosiyski-dobrovolci-u-prikordonniy-z-ukrayinoyu-byelgorodskiy-oblasti-ponomarov-nazvav-metu-pidrozdiliv-2335153.html

 

 

Джерело

Новости Украины